Zgomotul produs de vehicule, luat la țintă de polițiști

poli

Poliția Rutieră a primit, în ultima perioadă, numeroase petiții din partea cetățenilor deranjați de zgomotul produs de vehicule care au sistemul de evacuare modificat.

Prin urmare, Registrul Auto Român și Brigada Rutieră au demarat acțiuni pentru depistarea vehiculelor cu defecțiuni tehnice sau care creează disconfort fonic.

Zgomotul produs de vehicule, verificat mai ales noaptea

Weekend-ul trecut, polițiștii și inspectorii RAR au făcut controale în Capitală pentru a verifica starea tehnică a autoturismelor și motocicletelor, sistemele de reducere a zgomotului și a emisiilor poluante, în special pe timpul nopții. În timpul controalelor, s-au verificat și sistemul de frânare, mecanismul de direcție și instalațiile de iluminare și semnalizare.

Au fost controlate peste 70 vehicule și au fost date 52 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 18.000 lei. Polițiștii au retras și 14 certificate de înmatriculare. Din totalul sancțiunilor, 12 au fost aplicate pentru defecțiuni ale sistemul de evacuare a noxelor, 25 pentru alte defecțiuni tehnice, iar celelalte pentru încălcarea unor norme rutiere.

În timpul controalelor, inspectorii au depistat o motocicletă fără lumini de semnalizare în partea din față și fără ceasuri de bord, neconformități care pot afecta siguranța în trafic. Au fost identificate mai multe mașini care aveau sistemul de evacuare modificat și poluau peste limita legală, dar și vehicule cu elemente de caroserie lipsă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.