Zeci de muncitori români ținuți în condiții greu de imaginat într-o fermă din Olanda

FOTO: rtlnieuws.nl
FOTO: rtlnieuws.nl

Peste 50 de muncitori români au fost descoperiți într-o fermă din Linne, provincia olandeză Limburg cazați în condiții extrem de grele. „Rar am văzut o situație atât de denigrantă”, a declarat primarul localității, Stef Strous van Maasgouw.

Muncitorii români au fost descoperiți după un control făcut de poliția pentru migranți și inspectorii care se ocupă de Muncă în Olanda. În urma controlului proprietarul a fost obligat să mute muncitorii într-o altă clădire. Primarul a spus că măsura a fost luată imediat. De asemenea, acesta a mai spus că muncitorii erau vulnerabili și păreau să se teamă de patronul lor.

Românii erau cazați în niște anexe ale fermei, care includeau dormitoare și o sufragerie. În dormitoare erau aproape 70 de paturi supraetajate. Potrivit jurnaliștilor de la rtlnieuws.nl, în clădirea în care erau găzduiți românii era mizerie și arăta nesigură și neglijată.

Paturile supraetajate atingeau tavanul, nu exista o ventilație bună, iar la unele ferestre erau bare de fier. Plitele cu gaz îmbuteliat și arzătoarele pe gaz erau aproape de încăperile în care dormeau șase români. Lipseau căile de evacuare, alarmele de incendiu și nu exista niciun fel de echipament de stingere.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here