Zeci de mii de cazuri de gripă şi pneumonii s-au înregistrat în ultima săptămână a anului trecut

47.265 de cazuri de infecţii respiratorii s-au înregistrat la nivel naţional în ultima săptămână, cu 26,8% mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Tot în ultima săptrămână, au fost 30 de cazuri de gripă, în timp ce în aceeaşi perioadă a anului trecut s-au înregistrat 326 de îmbolnăviri de gripă, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

În perioada 25 – 31 decembrie la nivel naţional numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinic, IACRS şi pneumonii) a fost de 47.265, cu 26,8% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămâna a sezonului precedent (64.572) şi cu 21,9% mai mic faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă (60.591) – situaţie datorată în principal subraportarilor din săptămâna anterioară că urmare a zilelor nelucratoare (sărbătorilor legale), arată datele publicate joi de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

În săptămâna 25-31 decembrie s-au înregistrat la nivel naţional 30 de cazuri de gripă, comparativ cu 326 de cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă a iernii trecute. De asemenea, au fost cinci cazuri de infecţii respiratorii acute severe, cu 1 mai puţin faţă de săptămâna anterioară şi cu 7 mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent. Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal.

De la începutul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute, respectiv din luna octombrie, şi până la data de 31 decembrie au fost confirmate în laborator 17 cazuri de gripă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here