Zeci de badante din Italia au ajuns în atenția Gărzii de Finanțe

FOTO: sabinevanerp/Pixabay.com
FOTO: sabinevanerp/Pixabay.com

Peste 170 de îngrijitoare și menajere au ajuns în atenția Gărzii de Finanțe din Mondovi, o localitate din provincia Cuneo, Piemont, pentru că nu au depus niciodată declarația de venit prin intermediul formularului 730, în condițiile în care veniturile lor depășeau minimul de de 8.000 de euro anual.

Potrivit jurnaliștilor de la L’Unione Monregalese, de-a lungul anilor, timp de mai mulți ani, badantele au omis să depună declarațiile pentru venituri cumulate de peste 5 milioane de euro. Prejudiciul ar fi de peste 1 milion de euro la bugetul statului italian.

Legea din Italia spune că îngrijitoarele, menajerele sau bonele care depășesc un venit total de 8.174 de euro pe an au obligația să depună declarația pe venitul obținut în anul anterior.

Cei care nu depun declarația de venit riscă să primească din partea autorităților fiscale o impunere pentru plata impozitelor cu majorări. De asemenea, pentru nedepunerea formularului se pot da amenzi începând de la 250 de euro care pot ajunge și la peste 1.000 de euro.

Când se depune această declarație? „Modello Redditi” trebuie depus de toți lucrătorii care au venituri pentru anul trecut mai mari de 8.174 de euro. De asemenea, se depune de cei care sunt titulari ai unei activități private, „partita IVA”, chiar și dacă nu au obținut niciun venit anul trecut. Sunt obligați să depună modello redditi și cei care au încasat cu un an în urmă salariu și ajutor de șomaj.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here