Zece cantine studențești din București, amendate pentru nereguli grave

Zece cantine studențești

În urma controalelor efectuate la zece cantine studenţeşti, poliţiştii Capitalei au aplicat mai multe sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea legislaţiei în domeniul alimentaţiei publice.

„Au fost verificate zece persoane juridice, în urma acţiunii fiind aplicate sancţiuni contravenţionale – una în valoare de 20.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite şi cinci pentru abateri de la HG privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, în valoare de 123.000 de lei”, potrivit Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Poliţiştii au mai aplicat cinci amenzi pentru nerespectarea prevederilor OG nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, în valoare de 17.000 de lei, şi una pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, valoarea acesteia fiind de 1.500 de lei.

De asemenea, a fost luată măsura interzicerii activităţii în cadrul unui obiectiv, până la remedierea situaţiei, fiind confiscată totodată cantitatea de 85 kg de carne expirată.

„Verificările au vizat legalitatea înfiinţării, funcţionării şi respectării prevederilor legale în vigoare de către entităţile juridice, legalitatea actului de comerţ, provenienţa şi modul de depozitare a produselor oferite spre vânzare, respectarea normelor de siguranţă sanitar-veterinară şi igienă, cât şi a legislaţiei fiscale, urmărindu-se în principal prevenirea şi descurajarea faptelor de natură penală şi contravenţională ce pot afecta climatul de siguranţă publică în zonele facultăţilor, campusurilor universitare şi căminelor studenţeşti”,  au mai anunțat polițiștii capitalei.

Acţiunea a fost desfăşurată de poliţişti din cadrul Serviciilor de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul DGPMB, cu sprijinul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti, Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Bucureşti, Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului şi Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here