Gălățenii se vor plimba prin oraș cu minibuze moderne de șase milioane de lei

Primăria Galaţi a anunţat, vineri, că primarul  Ionuţ Pucheanu şi directorul general al companiei care a câștigat licitația au semnat contractul privind achiziţionarea, de către administraţia locală, a unui număr de 20 de noi minibuze destinate transportului public local de persoane.

Este vorba despre autobuze “Karsan Jest” moderne, EURO 6,  cu o capacitate de transport pentru 23 de călători, cu podea joasă şi cu rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi care vor avea instalaţii de aer condiţionat şi încălzire.

Primarul Pucheanu este plin de optimism

“Facem eforturi, cum nu s-au făcut vreodată, pentru modernizarea transportului public în comun, în aşa fel încât cetăţenii să beneficieze de confort şi de servicii calitative. Încă sunt probleme în oferirea acestui serviciu pentru cetăţeni, însă facem tot ceea ce este posibil ca în cel mai scurt timp să avem o flotă nou-nouţă de mijloace de transport în comun, conform tuturor normelor în vigoare, la pachet cu modernizarea infrastructurii de transport”, a declarat  Ionuţ Pucheanu.

Achizitia de 6.238.000 lei pentru cele 20 de minibuze include panori indicatoare detraseu, sisteme de informare călători cu monitoare LED, sistem de supraveghere video cu 5 camere şi unitate de stocare DVR, sonde litrometrice pentru măsurarea consumului de carburant şi sistem de monitorizare flotă cu GPS.

Firma  va mai furniza 40 de anvelope de rezervă, scule, sisteme de verificare (SDV-uri) specifice necesare pentru mentenanţă şi diagnoză. Primul midibuz ar urma să fie livrat la jumătatea lunii octombrie   pentru o perioadă de testare de două săptămâni. Următoarele 19 mijloace de transport mici ar urma să ajungă  până la jumătatea lunii ianuarie, afirmă, într-un comunicat de presă firma care va furniza midibuzele.

Compania a câştigat licitaţia organizată în acest scop de Primăria Galaţi, fiind, de altfel, singurul ofertant care s-a prezentat.

Transportul în comun, un mare of al gălățenilor

Dacă gălățenii vor avea parte de un minibuz care va fi văzut cu certitudine timp de două săptămâni pe străzile orașului, aceștia va trebui să aștepte luna ianuarie pentru a le vedea pe toate cele 20 că vor circulă în oraș.

Nu mai este o noutate faptul că tot mai mulți gălățeni se plâng de faptul că sunt puține autobuze pe trasee și că graficul de transport nu este respectat, aceștia fiind nevoiți să aștepte mult timp în stații. Autoritățile locale promit de ani de zile că vor cumpără mijloace de transport moderne însă deocamdată rezultatele sunt modeste.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ