Voiculescu, contrazis de propriul consilier: Reducerea programului la magazine nu ajută la nimic!

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu este contrazis de propriul consilier onorific, care susține că reducerea programului de funcționare la magazine nu ajută la restrângerea infectărilor cu coronavirus.

Reducerea programului de funcționare a magazinelor nu ajută la combaterea pandemiei. Aceasta deoarece aceste magazine se aglomerează destul de mult, iar riscul de infectare cu noul coronavirus crește. Afirmația îi aparține unui consilier al ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Acesta îl contrazice pe ministrul Sănătății care, în urmă cu câtva timp se pronunța în favoarea închiderii galeriilor comerciale.

Ștefan Voinea, consilierul onorific al ministrului Vlad Voiculescu, nu este de acord cu închiderea mai devreme a magazinelor. El nu consideră că această măsură este eficientă pentru combaterea pandemiei. Consilierul susține că soluțiile cele mai indicate, conform unor studii sunt interzicerea întâlnirilor în grupuri mici și închiderea școlilor.

Efectul invers

Mai mult, Ștefan Voinea estimează că închiderea mai devreme a magazinelor ar putea avea un efect invers celui scontat.

CITEŞTE ŞI: Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș s-a săturat de Vlad Voiculescu: Mă simţeam inutil!

„Am făcut un review rapid al studiilor cu privire la intervențiile non-farmaceutice (NPIs) care funcționează în prevenirea răspândirii COVID-19. Nu am găsit absolut nimic care să indice faptul că reducerea orelor de funcționare a magazinelor ar fi de ajutor. Un timp de funcționare mai restrâns înseamnă șanse mai mari de a genera aglomerație, deci risc mai mare de infectare”, a explicat consilierul ministrului Sănătății, într-o postare pe Facebook.

El a dat ca exemplu un studiu dintr-o publicație care arată că cele mai eficiente măsuri de restrângere a răspândirii coronavirusului sunt interzicerea întâlnirilor în grupuri mici și închiderea școlilor.

„Un studiu din Nature Human Behaviour afirmă că eficacitatea cea mai bună în oprirea răspândirii virusului ar avea-o interzicerea întâlnirii persoanelor în grupuri mici (small gathering cancellation) și închiderea instituțiilor educaționale (closure of educational institutions)”, a scris Ștefan Voinea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.