Vlad Voiculescu: în unele ONG, lucrurile funcţionează mai bine decât în administraţia publică

Vlad Voiculescu

În unele ONG din sănătate lucrurile funcționează mai bine decât în administrația publică, întrucât în asemenea organizații sunt oameni competenți care știu ce au de făcut, a declarat marţi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

„Comentarii au fost făcute mai devreme de colegii mei în legătură cu funcționarea administrației publice în general și poate ne întrebăm cu toții de ce lucrurile funcționează mai bine în ONG. Poate că unele ONG completează atât de mult din ceea de ar trebui să facă statul, pentru că lucrurile funcționează acolo mult mai bine. Și funcționează poate pentru că sunt oameni competenți, poate pentru că sunt câțiva oameni buni care se adună și știu exact pentru ce s-au adunat. Și poate pentru că în general oamenii buni, oamenii competenți urmează alți oameni buni, alți oameni competenți. În general nu urmează politicieni, nu urmează capitaliști de cumetrie și, cu siguranță, nu urmează penali”, a spus Vlad Voiculescu.

Pe de altă parte, ministrul Sănătății a spus că este în lucru legea vaccinării, dar și legea asistenței medicale comunitare, care va fi promovată săptămâna viitoare. „Avem în lucru legea vaccinării. De asemenea, avem împreună cu Ministerul Educației un program de educație în sănătate și dincolo de acestea, atunci când vorbim de acces la servicii de sănătate, sunt câteva capitole la care ne referim întotdeauna. În primul rând, vorbim de medici și asistente medicale. Aici avem legea asistenței medicale comunitare, pe care o vom promova săptămâna viitoare, cel mai probabil. Este gata. Este strategia națională, prima strategie națională pentru resursa umană în sănătate, pe care o vom promova în luna noiembrie anul acesta și vom veni cu măsuri foarte concrete și aceste măsuri foarte concrete se vor referi în special la specialitățile deficitare în sănătate și în special la medicii de familie care vor merge în acele comunități care au cea mai mare nevoie”, a mai spus Vlad Voiculescu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.