Vlad Alexandrescu: amortizoarele antiseismice pentru Arcul de Triumf au sosit din America

finanțare europeană
Si la Arcul de Triumf s-u pierdut mai mult de 3 milioane de lei

Arcul de TriumfAmortizoarele antiseismice pentru Arcul de Triumf au sosit din America, a anunţat vineri ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu.

„Pot să vă spun colegial, am aflat ieri, acele amortizoare care erau așteptate să vină din America au venit. Și urmează ca restul programului până la finalizare să fie asumat financiar de Primăria Generală a Capitalei. Dar nu e parohia noastră”, a spus Alexandrescu.

Arcul de Triumf a intrat în renovare în luna ianuarie 2014, iar lucrările de consolidare, restaurare și conservare trebuia să fie finalizate în luna martie a acestui an. Lucrarea „Consolidare, reabilitare și conservare Arcul de Triumf ” este finanțată prin Programul Operațional Regional 2007-2013. Prioritară a fost consolidarea monumentului, potrivit PMB.

S-a utilizat aceeași procedură ca la sediul vechi al Primăriei Capitalei, izolarea antiseismică a bazei clădirii, care constă în decuplarea structurii de vibrațiile terenului și introducerea izolatorilor antiseismici. Monumentul devine astfel rezistent la un cutremur de 9 grade pe scara Richter.

În martie 2014 a început execuția și montarea schelei la nivelul picioarelor Arcului de Triumf pentru efectuarea re-expertizării componentelor artistice de piatră și prelevării probelor de laborator cu scopul de a supune spre avizare de către comisiile de specialitate din cadrul Ministerului Culturii restaurarea acestora.

CITEŞTE şi La un cutremur de 5 grade Richter, Arcul de Triumf se prăbușește! De ce a tremurat Turcu duminică seara

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here