Viorica Dăncilă se laudă cu o creștere peste așteptări a economiei

Dăncilă se laudă că a strâns peste un milion de semnături pentru candidatura la prezidenţiale
Foto: B1

Premierul României, Viorica Dăncilă, a spus înaintea ședinței de miercuri a Guvernului că economia României crește peste așteptări, fiind pe locul doi în Uniunea Europeană. Prim-ministrul a mai declarat că analiza a fost făcută cu ajutorul cifrelor oferite Institutul Naţional de Statistică şi de Eurostat.

Potrivit Agerpres, Viorica Dăncilă le-a spus miniștrilor că Produsul Intern Brut (PIB) a crescut cu 4,8% ca urmare a măsurilor promovate de Guvern.

„Vin în continuare veşti bune din domeniul economic. Cifrele publicate recent de Institutul Naţional de Statistică şi de Eurostat arată că economia României înregistrează o evoluţie peste aşteptări. În primul trimestru al acestui an, ţara noastră a înregistrat o creştere a Produsului Intern Brut de 4,8%, seria ajustată sezonier, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, România a reuşit a doua cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană. De altfel, trimestrul II din 2019 este cel de-al cincilea trimestru în care înregistrăm creştere economică progresivă, de peste un procent de la un trimestru la altul. Este rezultatul măsurilor de sprijinire a mediului de afaceri şi de impulsionare a investiţiilor pe care le-am luat prin programul de guvernare”, a afirmat Viorica Dăncilă, potrivit Agerpres.

În același discurs, premierul a mai spus că, în primul semestru al anului, investiţiile străine directe au crescut cu 30% și că au fost înregistrate peste 53.000 de noi locuri de muncă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here