Viorica Dăncilă pleacă din fruntea PSD. Ciolacu, numit președinte interimar

Viorica Dăncilă pleacă din fruntea PSD.

Viorica Dăncilă și-a anunțat marți seară demisia din funcția de președinte al PSD. Cu unanimitate de voturi, social democrații l-au votat în CEx pe Marcel Ciolacu președinte interimar. Un congres PSD ar urma să fie organizat în luna februarie.

 Viorica Dăncilă a declarat că și-a dat demisia pentru că cineva trebuie să-și asume eșecul alegerilor și pentru că a înțeles că se dorește o resetare a partidului. Fostul lider PSD ar urma să preia șefia organizație de femei.

„Am înțeles opinia colegilor mei, faptul că se dorește o resetare a partidului și că trebuie cineva să își asume rezultatul alegerilor. Nu este un moment de slăbiciune, este un moment de demnitate și eu consider că a trebuit să îmi dau demisia din funcția de președinte PSD. E un gest pe care l-am făcut pentru partid. Am făcut tot ce ne-a stat în putință ca să obținem un rezultat bun, în urma discuțiilor am înțeles că se dorește o resetare a partidului, această resetare presupune o altă viziune, un alt program și vreau să le garantez colegilor că din echipa care va acționa pentru câștigarea alegerilor viitoare va face parte și Viorica Dăncilă”, a spus Viorica Dăncilă.

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, va prelua șefia partidului, până la Congresul din februarie.

„După ce m-au propus colegii ca și președinte interimar, conform cutumei și a statutului, mi-am ales în primul rând secretarul general și primul obiectiv care ne-au mandatat colegii este acela de a organiza Congresul, unde vor fi alegerile normale. Alături de domnul Paul Stănescu, automat au intrat toate cele cinci județe care au câștigat alegerile și în al doilea tur de scrutin, aici mă refer la președintele de la Teleorman, președintele de la Mehedinți, domnul Georgescu Aladin, domnul Adrian Gâdea, domnul Mihai Weber de la Gorj și domnul Niculae Bădălău de la Giurgiu. De asemenea, în această conducere trebuie să fie și o reprezentare regională. Sunt opt regiuni de dezvoltare a țării și în fiecare regiune s-au făcut propuneri: domnul Gabriel Zetea și domnul Moldovan, domnul Gliga Vasile, domnul Nistor Laurențiu, domnul Claudiu Manda, doamna Federovici și domnul Benea, domnul Dan Nica, domnul Pavel Marian, doamna Gabriela Firea și domnul Mutu Gabriel”, a declarat Ciolacu, citat de Digi 24.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here