Viorel Popescu, fost director RATB, trimis în judecată în al doilea dosar

Viorel PopescuFostul director general al Regiei Autonome de Transport București (RATB), Viorel Popescu, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, într-un dosar de trafic de influență.

Acesta este al doilea dosar în care este judecat fostul director al RATB. Viorel Popescu a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, pe 18 septembrie 2014, pentru abuz în serviciu, în scopul obținerii, pentru sine ori pentru altul, de foloase necuvenite, cu consecințe deosebit de grave și pentru conflict de interese.

Potrivit DNA, în noul dosar de trafic de influență, au mai fost deferiți justiției Marian Brebeanu, sub control judiciar, administrator al unei societăți comerciale, pentru cumpărare de influență, și Marian Romică Nițu, fost consilier al directorului general al RATB, pentru mărturie mincinoasă.

În acest dosar, Viorel Popescu, este suspectat că, în calitate de director general RATB, a primit 2.500 de euro de la Brebeanu și de la un alt om de afaceri.

„În schimbul acestei sume de bani, primită prin intermediul consilierului său, Popescu urma să intervină pe lângă funcționarii competenți din RATB, în scopul derulării în condiții avantajoase pentru firmele celor doi oameni de afaceri a unui contract al cărui obiect îl constituia vânzarea de către această instituție a unui număr de 232 de mijloace de transport casate (din parcul propriu în vederea dezmembrării și valorificării ulterioare a deșeurilor rezultate), precum și în vederea atribuirii ulterioare a unor alte contracte similare către societățile celor două persoane”, se arată în comunicatul DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.