Viorel Hrebenciuc scapă de închisoare după nici 10 luni de puşcărie. Era condamnat la 3 ani

Hrebenciuc
Viorel Hrebenciuc nu poate lipsi din niciun „bisnis” important din România

Viorel Hrebenciuc, fost deputat şi membru de marcă al PSD, a fost pus în libertate de Tribunalul Ilfov după nici 10 luni de închisoare.

Fostul social-democrat a fost condamnat în septembrie 2021 la trei ani de închisoare în dosarul Giga Tv. Judecătoria Sectorului 4 a respins inițial cererea de eliberare formulată de fostul deputat, care se află la Penitenciarul Jilava.

Fostul lider PSD a deschis un proces la Curtea de Apel București și a obținut contopirea pedepselor primite în dosarele Giga Tv și în cl al retrocedărilor ilegale de păduri. La cele 8 luni executate în primul dosar se vor adăuga alte 8 luni, adică rdurata reținerii, arestul preventiv și arestul la domiciliu din ultimul dosar.

CITEŞTE ŞI: Viorel Hrebenciuc rămâne în puşcărie! Instanţa i-a dat lovitura

În dosarul Giga Tv a mai fost condamnată și Laura Georgescu, fosta șefă a Consiliului Național al Audiovizualului, la 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare.

În 2013, CNA a retras licența audiovizuală pentru postul controlat de omul politic.

MINUTA

În baza art. 425 ind.1 alin.7 pct. 2 lit. a din codul de procedură penală, raportat la art. 587 din codul de procedură penală, admite contestaţia declarată de condamnatul HREBENCIUC VIOREL, împotriva sentinţei penale nr. 941 din 29.04.2022, pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul nr. 9304/4/2022. Desfiinţează sentinţa penală contestată şi rejudecând cauza: În baza art. 587 din codul de procedură penală raportat la art. 60 alin. 2 cod penal vechi, admite propunerea privind pe petentul condamnat HREBENCIUC VIOREL,(date), aflat în stare de deţinere în Penitenciarului Jilava Bucureşti. Dispune liberarea condiţionată a contestatorului condamnat HREBENCIUC VIOREL, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 78/2022 emis de Curtea de Apel Bucureşti, Secţia I Penală, în baza sentinţei penale nr. 64/2022, prin care i s-a aplicat pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare. Dispune punerea de îndată în libertate a condamnatului HREBENCIUC VIOREL, dacă nu este arestat în altă cauză. Atrage atenţia contestatorului condamnat HREBENCIUC VIOREL asupra dispoziţiilor art. 61 cod penal vechi, privind revocarea liberării condiţionate. În baza art. 275 alin. 3 din codul de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată prin punerea hotărârii la dispozi?ia persoanei condamnate ?i procurorului prin mijlocirea grefei instan?ei, azi, 6.07.2022. OPINIE SEPARATĂ, În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b C.pr.pen. raportat la art. 587 alin. 3 C.pr.pen., respinge ca nefondată contestaţia formulată de condamnatul HREBENCIUC VIOREL, (date), aflat în stare de deţinere în Penitenciarului Jilava Bucureşti, împotriva sentinţei penale nr. 941 din 29.04.2022, pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul nr. 9304/4/2022. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă contestatorul la plata cheltuielilor judiciare avansate de către stat în cuantum de 200 lei. Definitivă. Pronunţată prin punerea hotărârii la dispozi?ia persoanei condamnate ?i procurorului prin mijlocirea grefei instan?ei, azi, 6.07.2022.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here