VIDEO/Un bărbat din Vrancea face gesturi cu tentă sexuală în prezența unei minore. Cazul este anchetat de polițiști și procurori

sursa foto: Google
sursa foto: Google

Este anchetă în județul Vrancea după ce pe internet au apărut imagini cu un bărbat care face gesturi cu tentă sexuală în prezența unei fete de cinci ani. Poliția, Procuratura și Direcția pentru Protecția Copilului au deschis anchete, iar bărbatul este cercetat în stare de libertate. Anchetată este și mama copilului care a filmat scena și a făcut pozele postate pe rețelele de socializare.

Scena s-a produs în decembrie, anul trecut, în comuna Măicănești, dar filmarea și fotografiile au fost postate pe internet luni, 22 iulie. Anchetatorii încearcă să afle dacă nu este vorba despre o răzbunare a mamei asupra concubinului ei și, mult mai important, ce s-a întâmplat în acea zi. Potrivit imaginilor, bărbatul și copilul se află într-un pat. Mama filmează scena și bărbatul întreabă cu voce tare:„ți-a plăcut” în timp ce își pune mâna în zona genitală.

După ce au analizat imaginile, polițiștii l-au identificat pe bărbat și au mers la casa acestuia din satul vrâncean. De asemenea, oamenii legii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de corupere sexuală a minorilor. Bărbatul este cercetat în stare de libertate deoarece procurorii nu au cerut să se ia măsuri împotriva lui.

Pe firul anchetei au intrat și cei de la Direcția pentru Protecția Copilului Vrancea. După ce au constatat că fata nu a fost abuzată fizic, specialiștii instituției au stat de vorba cu copilul și cu mama și au stabilit primele măsuri.

„Mama susține că a filmat în decembrie 2018. Se impune o evaluare a situației, mamei i s-au oferit servicii de specialitate, mai precis i s-a propus să intre într-un centru maternal. Dacă refuză putem aplica măsura de protecție specială prin ordonanță președințială. Fetița a fost la IML, nu există abuzuri fizice. Totuși, este un mare semn de întrebare în ceea ce o privește pe mamă, ea a locuit cu concubinul din 2018, deși îl acuză de comportament imoral”, a explicat Adina Lăscan, purtătorul de cuvânt al Direcției pentru Protecția Copilului Vrancea.

Dacă femeia și copilul vor pleca din județul Vrancea, autoritățile vor informa instituțiile din Hunedoara despre acest caz pentru a continua ancheta și a lua măsurile care se impun.

sursa video: john.haboczki

LĂSAȚI UN MESAJ

*