( VIDEO)Marcel Vela: Noi prevederi referitoare la programul persoanelor de peste 65 de ani și la suspendarea unor zboruri

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a anunțat luni seară adoptarea Ordonanței Militare nr. 10. Vela a spus că zborurile spre majoritatea statelor europene și spre SUA sunt suspendate până pe 14 mai.

Ministrul de Interne Marcel Vela anunţă că.persoanele peste 65 de ani pot circula în afara locuinţei în intervalele 7:00 – 11:00, şi 19:00 – 22:00 pentru cumpărături, pentru a plimba animalele sau în alte situaţii prevăzute expres. Suspendarea mai multor zboruri este prelungită.

Persoanele de peste 65 de ani, mai multe ore de relaxare

”O veste bună pentru persoanele de peste 65 de ani. Circulaţia este permisă în afara locuinţei în următoarele situaţii . Indiferent de intervalul orar, în interes profesional, pentru asistenţă medicală ce nu poate fi amânată sau realizată de la distanţă, inclusiv tratamente oncologice, dializă folosind mijloace de transport ale familiei sau sanitare. Pentru lucrări agricole sau comercializarea produselor”, a anunţat ministrul.

De asemenea, se prevede că persoanele de peste 65 de ani pot circula în intervalul  7 – 11, 19 – 22 . Respectiv pentru achiziţionarea unor bunuri de bază, pentru îngrijire minori sau vârstnici, în cazul unui deces al unui membru al familiei, activitate fizică. Cu excluderea activităţilor colective, cât şi pentru animalele de companie.

.Măsurile se aplică de la publicarea ordonanţei în Monitorul Oficial.

Programul magazinelor, modificat

Operatorii economici care comercializează alimente şi produse de strictă necesitate îşi vor organiza programul de lucru pentru a asigura cu prioritate accesul persoanelor de peste 65 de ani în cele două intervale.

Ministrul de Interne a precizat prelungirea măsurii de suspendare a mai multor zboruri: către şi dinspre Spania pentru 14 zile, din 28 aprilie. Către Austria, Belgia, Ellveţia, MArea Britanie, SUA; Olanda, Turcia şi Iran pentru 13 zile, din 2 mai până în 14 mai; zborurile spre şi din Italia din 2 ma. Pentru Franţa şi Germania zborurile sunt suspendate 10 zile din 5 mai. Ministrul Vela a subliniat că se menţine permisivitatea pentru zborurile de marfă, umanitare, servicii tehnice, potrivit digi24.

Sfatul lui Marcel Vela

Referitor la cum va fi după relaxarea restricţiilor în 15 mai, ministrul de Interne a precizat că aceasta va fi graduală. Va trebui ca cetăţenii să fie cu atât mai responsabili

.”Ştiu că se apropie 1 mai. Că vremea este frumoasă. Dar este timpul să ne analizăm priorităţile. Să ne dăm seama ce contează cu adevărat. Sănătatea şi protejarea noastră şi a celor dragi. MAI şi instituţiile partenere nu se vor relaxa”, a conchis Marcel Vela. 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here