sâmbătă, iulie 20, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăVIDEO Trei bărbați din Galați au furat o stână întreagă

VIDEO Trei bărbați din Galați au furat o stână întreagă

-

Trei bărbați din Galați au furat o stână cu 180 de ovine într-o noapte, din județul Galați. Polițiștii au făcut percheziții domiciliare, iar trei bărbați au fost reținuți.

Polițiștii au efectuat 9 percheziții domiciliare pe raza orașului Berești și a comunelor Măstăcani, Rădești, Jorăști și Berești Meria, toate din județul Galați, într-un dosar penal având ca obiect comiterea infracțiunii de furt calificat.

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 13 mai 2023, în baza unei înțelegeri prealabile, trei bărbați, cu vârstele de 36, 33 și 43 de ani, primii doi din oraș Berești, iar al treilea din comuna Rădești, s-a deplasat la o stână amplasată în extravilanul satului Bălășești și a furat 180 de ovine (oi și miei).

„Conform înțelegerii, cea mai mare parte dintre ovine ar fi urmat să fie valorificate la deținătorul unei stâne amplasată pe raza comunei Măstăcani, un bărbat de 44 de ani, pentru care urma să fie achitată suma de 2.000 de euro. Prejudiciul efectiv al oilor sustrase a fost estimat la 105.000 de lei”, a anunțat Poliția Galați.

Perchezițiile au fost efectuate atât la adresele de domiciliu, cât și la stânele deținute de aceste persoane, fiind obținute probe care să confirme comiterea furtului. De asemenea, au fost puse în executare și mai multe mandate de aducere.

„În urma audierilor și administrării materialului probator, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a bărbaților cu vârstele de 36, 33 și 43 de ani, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, 26 mai 2023, aceștia să fie prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor cu propunerea luării unei măsuri preventive. Totodată, sunt desfășurate activități în vederea depistării bărbatului de 44 de ani, care nu a fost găsit la adresa de domiciliu și se sustrage, la acest moment, cercetărilor”, a mai transmis Poliția.

De asemenea, s-a stabilit faptul că bărbatul de 43 de ani ar fi cel care, în noaptea de 8 mai 2023, ar fi sustras 94 de ovine (64 de oi și 30 de miei) de la o altă stână amplasată tot în extravilanul localității Bălășești. Prejudiciul cauzat a fost estimat la 50.000 de lei.

Cu privire la furtul celor 180 de oi, au fost recuperate 128, iar legat de furtul celor 94 de oi, au fost recuperate 40 de oi, toate acestea din diferite locații unde au avut loc perchezițiile. Ovinele vor fi predate în cel mai scurt timp persoanelor vătămate.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Orașului Târgu Bujor, Secției 5 Poliție Rurală Rădești, Secției 7 Poliție Rurală Matca, Serviciului de Ordine Publică, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Biroului Protecția Animalelor, Poliției Municipiului Galați – Biroul Investigații Criminale, Serviciului Criminalistic și a luptătorilor din cadrul Serviciul pentru Acțiuni Speciale Galați.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Publicitatea la ţigările electronice, interzisă: Iohannis a promulgat legea!

0
Publicitatea explicită pentru produsele din tutun, dispozitivele și ţigaretele electronice, inclusiv de tip Vape sau pentru încălzirea tutunului este interzisă, conform prevederilor unei legi care a fost promulgată vineri de preşedintele Klaus Iohannis. CITEŞTE ŞI: Grindeanu, ceartă cu Ciucă: Și...