VIDEO Plângere penală în cazul femeii, infectate cu COVID-19, care a murit la o zi după ce a născut. Familia vrea să afle adevărul

Anchetă în cazul tinerei de 28 de ani, infectate cu COVID-19, care a decedat la scurt timp de la naștere, la maternitatea „Buna Vestire” din Galați. Familia femeii a depus o plângere penală la poliție, iar la nivelul spitalului s-au întrunit comisia de analiză a decesului intraspitalicesc și comisia de etică.

„La nivelul spitalului s-a întrunit Comisia de analiza a decesului intraspitalicesc. Aceasta a analizat care ar fi cauzele medicale care au determinat decesul, conform înscrisurilor medicale din foaia de observație clinică  a pacientei. Concluzia comisiei a fost că pe toată perioada spitalizării pacienta a beneficiat de o conduită medicală corectă și de o îngrijire corespunzătoare patologiei acesteia. Mai mult, ieri a fost sesizat și consiliul etic al spitalului care va analiza dacă vorbim de un incident de etică, dacă au fost respectate drepturile pacientei, principiile morale și deontologice, relația dintre aceasta și personalul medical. Familia a făcut o plângere penală la Poliția municipală Galați, existând un dosar penal în curs de instrumentre”, a declarat dr. Costinela Georgescu, managerul Maternităţii „Buna Vestire”.

VIDEO Tragedie la maternitatea „Buna Vestire” din Galați. O femeie de 28 de ani a murit la o zi după naștere din cauza COVID-19

O femeie, de 28 de ani, a murit, duminică, la Maternitatea „Buna Vestire” din Galați, la o zi după naștere. Pacienta a fost transferată în data de 11 decembrie, ora 14.00, de la spitalul municipal Adjud cu diagnosticul: „sarcină 35 de săptămâni, insuficiență repiratorie acută, în contextul infecției SARS-CoV-2 confirmată prin test RT- PCR”.

„ Aspectul fericit este faptul că în data de 12 decembrie, comisia de medici din cadrul unităţii noastre a hotărât, din cauza simptomatologiei şi agitaţiei psihomotorii pe care o prezenta mama, în scop vital fetal, intervenţia şi naşterea prin operaţie cezariană. S-a născut o fetiţă cu greutatea de 2.600 de grame, cu Apgar 8, pentru care s-a făcut şi testul PCR şi care a ieşit negativ. Acum este într-o stare bună, internată în secţia de Neonatologie a Maternităţii Buna Vestire Galaţi. Din păcate, aspectul trist este că starea mamei s-a agravat în cursul zilei de duminică, astfel încât, la ora 15.45, a fost înregistrat decesul, prin insuficienţă cardio-respiratorie acută şi stop cardio-respirator, care nu a răspuns la manevrele de resuscitare“, a anunțat dr. Costinela Georgescu, managerul Maternităţii „Buna Vestire“.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.