VIDEO Parcările inteligente, soluția ideală pentru marile orașe

Klaus Multiparking

Un studiu recent arată că Bucureştiul este pe locul 11 în lume în ceea ce privește timpul petrecut de şoferi în trafic. Iar Capitala nu este singurul oraş din ţară unde traficul este de coşmar. La Cluj, Constanța, Brașov sau Sibiu aglomerația cauzată de mașini este la cele mai înalte cote.

O parte a soluției la această probleme este asigurarea unui sistem de parcări inteligente, care aerisi arterele rutiere, dar mai ales străzile din cartiere sufocate de mașini parcate mai mult sau mai puțin regulamentar.

Sistemele de parcare inteligente pot chiar tripla numărul locurilor de parcare disponibile în parcările publice ori în clădirile comerciale și rezidențiale.

Cum funcționează sistemele de parcare automate

Sistemele de parcare smart sunt ușor de utilizat. Autoturismele sunt deplasate cu ajutorul platformelor, fără a fi nevoie de prezența șoferului.

Ele au un mod de funcționare foarte eficient.

Platformele ocupate se deplasează în sus și în jos, dar și în lateral. Acest principiu face posibilă parcarea independentă, ceea ce înseamnă că putem accesa fiecare vehicul direct și în orice moment, fără a fi nevoie să se scoată un alt vehicul din sistemul de parcare.

Lider de piață, compania germană Klaus Multiparking

Klaus Multiparking Systems este lider mondial în proiectarea, fabricarea si instalarea sistemelor de parcare, și ia parte activ la planul de modernizare a orașelor din România. Modernizare care ne ajută să respirăm aer mai curat, să stăm mai puțin în trafic și să avem o calitate a vieții îmbunătățită.

În multe dintre marile orașe ale României – București, Bacău, Constanța, Iași, Craiova, Timișoara, Oradea funcționează cu precizie germană sistemele de parcare inteligente Klaus Multiparking.

Nu este doar un șablon sau o figură de stil! Primele parcări instalate de Klaus în România, la Alpha Bank – Piața Victoriei, funcționează neîntrerupt, de 20 de ani, fără niciun fel de intervenții.

Klaus Multiparking
La Alpha Bank, sistemul de parcare Klaus funcționează de 20 de ani

Parcările smart marca Klaus, „croite” după nevoia beneficiarului

Sistemele de parcare Klaus sunt realizate în mod particularizat pentru proiectul pentru care sunt vândute, adaptate așadar particularităților tehnice ale proiectului unic pentru care sunt produse.

Marca are o asemenea reputație, încât mulți alți producători folosesc ilegal denumirea de „parcări tip Klaus”, pentru a-și atrage clienții. Klaus a instalat în 60 de țări peste 650.000 de sisteme de parcare. Cele mai noi sisteme de parcare inteligente Klaus au ajuns în 2022 chiar și în Baia Mare.

În prezent, oferta Klaus România numără cinci sisteme de parcare complet automate – MasterVario R3L, MasterVario R3C, MasterVario R2L, MasterVario R2C și MasterVario F2.

Așa funcționează sistemele Shelf, sisteme care permit până la 10 niveluri de parcare iar fiecare nivel de parcare poate avea până la 30 de locuri de parcare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here