VIDEO Metroul din Drumul Taberei, inaugurat. Președintele Iohannis: Această linie risca să devină o legendă a amânărilor

sursa: Metroul Drumul Taberei - Magistrala 5/Facebook

După nouă ani de la începerea lucrărilor, magistrala de metrou Drumul Taberei – Eroilor s-a deschis astăzi, 15 septembrie. Inaugurarea oficială a avut loc în prezența președintelui Klaus Iohannis, a premierului Ludovic Orban și a ministrului Transportului, Lucian Bode.

După ce s-a plimbat cu metroul din Drumul Taberei,  preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că „această linie risca să devină un fel de legendă a amânărilor”.

„Mi-am permis adineauri jos pe peron să îi felicit pe cei care au construit această linie de metrou.  Este o mare realizare. Trebuie să recunoaştem acest lucru. Este cert, după Revoluţie, cea mai mare realizare de acest tip de tip metrou din România. Sigur nu a fost uşor până aici şi această linie risca să devină aşa un fel de legendă, o legendă a amânărilor, dar iată a venit un Guvern hotărât care a dorit să dovedească faptul că şi astfel de lucrări pot fi finalizate cu succes şi iată că se inaugurează. Această realizare contribuie cu certitudine la îmbunătăţirea vieţii în Bucureşti. Este foarte important să se continue pe această linie. Trebuie să ajungem şi cu infrastructura de transport în secolul 21., a declarat Klaus Iohannis.

”Lucrurile uneori le aşază Dumnezeu astfel încât să pară coincidenţe. Coincidenţa face că dl director general Gabriel Mocanu era director al Metrorex în 2008 şi subsemnatul era ministrul al Transporturilor atunci când au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici şi de asemenea anul în care a fost semnată strategia de dezvoltare a metroului. 2007 şi 2008 au reprezentat anii în care au fost reluate investiţiile la metrou. Am realizat tronsonul dinspre autostrada Soarelui cu 4 staţii. E o onoare pentru mine ca, împreună cu directorul general Gabriel Mocanu, să avem această bucurie de a fi de faţă la punerea în funcţiune acestui metrou foarte important pentru Bucureşti şi locuitorii din Drumul Taberei”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a spus că punerea în funcţiune a magistralei M5 înseamnă „de departe cea mai importantă realizare a Metrorex în toţi cei 41 de ani de activitate”.

„Asistăm astăzi la un moment istoric pentru tot ceea ce înseamnă transportul public pentru Bucureşti. Punerea în funcţiune a magistralei M5 Drumul Taberei cu cele 10 staţii, toate fiind proiectate şi construite de la zero, reprezintă de departe cea mai importantă realizare a Metrorex în toţi cei 41 de ani de activitate”, a afirmat Lucian Bode, la inaugurarea oficială a Magistralei 5 de metrou.

Magistrala 5 de metrou are 10 staţii: Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.