VIDEO Imobilizare de tipul George Floyd la Galați. Este vorba de un bărbat beat, care a înjurat și scuipat forțele de ordine

Sursa; Foto Jandarmeria , Facebook
Sursa; Foto Jandarmeria , Facebook

O imobilizare care seamănă cu cea din celebrul caz George Floyd a avut loc la Galați. Jandarmii au imobilizat, timp de 14 minute, cu genunchii pe cap un bărbat în stare de ebrietate. Acesta a fost violent față de forțele de ordine și a amenințat, inclusiv cetățenii aflați la fața locului. Toată scena a fost filmată de un martor și a ajuns pe rețelele de socializare.  

Potrivit jandarmilor gălățeni, forțele de ordine au primit un apel telefonic prin care se anunța că un bărbat în stare de ebrietate nu lăsa copiii să se joace, iar pe adulți îi gonea de pe bănci.  Echipajul care s-a deplasat la fața locului l-a găsit pe reclamat în timp ce urina în fața unui grup de femei. Jandarmii mai spun că bărbatul era agitat, cu ochii înroșiți, probabil, din cauza consumului de alcool.

„Echipajul de ordine publică a luat decizia de a-l conduce la secția de poliție, moment în care bărbatul, în vârstă de 39 ani, s-a opus prin forță fizică luării acestei măsuri, totodată înjurând forțele de ordine și persoanele din jur. Întrucât bărbatul în cauză a continuat să fie violent față de forțele de ordine și a continuat să amenințe, inclusiv cetățenii aflați la fața locului, jandarmul aflat în echipaj l-a imobilizat și încătușat, după care l-a pus în poziția șezut pentru a se calma și a înlătura un posibil pericol. Concomitent a fost solicitată prezența unei ambulanțe pentru ca persoana în cauză să fie transportată în vederea unei evaluări medicale”, au anunțat reprezentanții Jandarmeriei Galați.

Pentru că era foarte agresiv, bărbatul a fost imobilizat de un jandarm care s-a așezat deasupra lui.

„Aflat în poziția șezut, fără mască la gură, bărbatul a început să scuipe către forțele de ordine și persoanele prezente. Întrucât era agitat, îi curgea nasul puternic și scuipa, acesta a fost așezat pe o parte și pusă presiune pe omoplat, pentru a-l imobiliza. După preluarea de către echipajul medical de urgență, bărbatul a fost transportat la Spitalul de Psihiatrie Galați, pentru o evaluare de specialitate”, au precizat reprezentanții Jandarmeriei Galați.

Bărbatul a fost amendat cu 1.000 lei, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here