VIDEO Familia Regală a fost întâmpinată de peste 2.000 de persoane la Galați

sursa: Primăria Galați

Peste 2.000 de persoane au participat, marți, la sosirea Familiei Regale în Galați, eveniment prilejuit de Ziua Regalității, 10 mai. Anul acesta, Gara din Galați a fost destinația călătoriei Trenului Regal.

Delegația Casei Regale a fost formată din Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei, Alteța Sa Regală Principele Radu și Alteța Sa Regală Principesa Sofia.

„Galațiul este astăzi destinația trenului regal, chiar de Ziua Regalității. Momentul pe care-l trăim acum ne întărește convingerea că suntem o comunitate care nu-și uită istoria, ci una care prețuiește trecutul și privește cu încredere spre viitor. Vizita de astăzi demonstrează că orașul nostru este cu adevărat primitor, cu oameni ospitalieri, dar și un centru economic important, așa cum trebuie să fie cel mai mare port la Dunăre din România. Iar totul se datorează încrederii gălățenilor într-un proiect solid de dezvoltare a orașului”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul Municipiului Galați.

Cei trei au vizitat Primăria Municipiului Galați și au semnat în Cartea de Onoare, lăsând un mesaj prin care își manifestă aprecierea față de generoasa ospitalitate de care au avut parte.

Vizita Familiei Regale la Galați continuă și pe parcursul zilei de miercuri, 11 mai, aceasta urmând să fie însoțită de Primarul Ionuț Pucheanu la sediul organizației locale Crucea Roșie, la Combinatul Siderurgic Liberty Galați și, la final, la Centrul de zi pentru copii Sf. Spiridon.

Anul acesta, scopul călătoriei simbolice efectuate de Familia Regală este de a recunoaște eforturile făcute de comunitățile locale în ultimii doi ani, pe durata crizei sanitare și în contextul conflictului armat de la granițele României.

Pe parcursul călătoriei cu Trenul Regal, Familia Regală este însoţită de voluntari ai Crucii Roşii Române, ai Fundaţiei Regale Margareta a României, precum şi alături de elevi olimpici, de veterani Invictus şi de persoanele vârstnice şi copii implicaţi în proiectele umanitare, sociale, educaţionale şi culturale patronate de Majestatea Sa. 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here