Victor Ponta a anunțat că se retrage din viața politică

Partidul lui Ponta va ciupi din voturile PSD

Victor Ponta, liderul Pro România, a postat un mesaj pe Facebook, în noaptea de duminică spre luni, în care sugerează că se retrage din viața politică.

Cel puțin pentru o perioadă, după ce rezultatele provizorii ale alegerilor parlamentare indică o înfrângere a partidului său. Care nu reușește să treacă pragul de 5 la sută și să ajungă în Parlament, potrivit digi24.ro.

„ NEVER GIVE UP!”

„Acum este timpul pentru familie. Pentru prieteni adevărați, noi proiecte și noi provocări!”, scrie Victor Ponta pe Facebook. El le mulțumeste tuturor celor care i-au fost alături „în acest proiect”.

„Mulțumesc din suflet tuturor celor care mi-au fost alături în acest proiect. Acum este timpul pentru familie, pentru prieteni adevărați, noi proiecte și noi provocări!
Numai bine prietenilor – numai bine tuturor celorlalți! NEVER GIVE UP!” – a scris Victor Ponta.

Expresia în limba engleză cu care fostul premier își încheie postarea („Niciodată nu te da bătut”) sugerează că ar putea fi vorba despre o decizie temporară de a face pasul înapoi.

Pro România, lansat în mai 2017

Fost lider PSD, Victor Ponta și-a lansat partidul Pro România în mai 2017. Acest lucru după ce, în urma incendiului de la clubul „Colectiv” a demisionat ca premier. Iar la conducerea social-democraților a venit Liviu Dragnea, cu care a intrat în conflict.

Victor Ponta a înființat Pro România împreună cu fostul co-președinte ALDE Daniel Constantin. Acesta intrat în conflict cu șeful partidului său, Călin Popescu Tăriceanu, și împreună cu fostul prim-ministru interimar Sorin Cîmpeanu. Ulterior, în Pro România au venit mulți membri PSD nemulțumiți.

În toamna acestui an, Pro România a decis să fuzioneze cu Partidul Alianța Liberalilor și Democraților și să aibă candidați comuni la alegerile parlamentare 2020.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here