Viceprimarul PSD al Iaşiului Mihai Chirica va prelua atribuţiile de edil, în locul lui Gheorghe Nichita

referendum pentru unirea cu Republica Moldova

Mihai ChiricaViceprimarul PSD al municipiului Iaşi Mihai Chirica va prelua atribuţiile de primar. El a fost desemnat luni, prin votul consilierilor locali, să-l înlocuiască pe Gheorghe Nichita, care a fost suspendat din funcţie după ce fusese plasat în arest la domiciliu.

Mihai Chirica, totodată lider al filialei municipale Iaşi a PSD, a fost desemnat să preia atribuţiile de primar al oraşului, el obţinând 19 voturi din totalul celor 24 de consilieri prezenţi la şedinţa extraordinară a Consiliului Local.

Toţi cei cinci consilieri locali ai PNL s-au abţinut de la vot. Mihai Chirica a spus că aşteaptă ca Justiţia să decidă dacă Gheorghe Nichita se va putea întoarce în funcţia de primar, dar că în această perioadă îi va prelua atribuţiile pentru a asigura funcţionarea oraşului.

„Vorbim de o situaţie cerută de prefectul judeţului, în urma suspendării primarului. Nu ne bucură situaţia creată, încercăm să păstrăm normalitatea în oraş. Nu mă voi muta în biroul de primar, rămân în biroul meu de viceprimar. Funcţia de primar se alege prin vot”, a spus Mihai Chirica.

În şedinţa extraordinară de luni, consilierii locali nu au votat şi un nou viceprimar al Iaşiului, în locul lui Mihai Chirica. Consilierul PSD Daniel Mătăsaru, propus de partid pentru acest post, a cerut plenului CL să amâne luarea unei decizii cu două săptămâni, când instanţa va decide dacă menţine arestul la domiciliu în cazul primarului suspendat Gheorghe Nichita.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here