Viceprimarul Aurelian Bădulescu: pe 10 august în Piața Victoriei erau violențe de tip Belfast

Aurelian Bădulescu a fost exclus din PSD dezvăluiri despre mitingul din 10 august Aurelian Bădulescu a mințit Aurelian Bădulescu poate fi exclus din PSD sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului Aurelian Bădulescu despre pierderea majorității

Viceprimarul Aurelian Bădulescu a declarat că la protestul de pe 10 august din Piața Victoriei nu a existat un centru de comandă, ci o încăpere lângă Guvern, unde s-a aflat alături de prefectul Capitalei, Speranța Cliseru. Bădulescu spune că s-a informat de pe Facebook şi că în Piaţă erau violenţe de „tip Belfast”.

„Nu am fost în niciun centru de comandă. Din păcate, trebuie să înţelegeţi că nu a existat acel centru de comandă, a existat o încăpere unde reprezentntul Prefecturii, împreună cu reprezentantul administrţiei publice din acea zi, respectiv subsemnatul, care aveam delegate atribuţiile primarului. A trebuit să luăm măsuri care prevedeau modul de administrare a oraşului în situaţii de criză. Având în vedere datele şi informaţiile care existau la acea dată, faptul că urmau să existe violenţe. Datele le aveam din exploatarea surselor deschise, din mesajele subliminale pe care le trimiteau pe conturile de Facebook agitatorii şi iniţiatorii acestui miting neautorizat, am luat măsurile care se dispuneau. Ceea ce se induce în media şi în mediul public, că exista un centru de comandă, nu ştiu ce, este o chestiune speculativă şi cred că deja depăşim o anumită limită a normalităţii. Nu a fost nicio conspiraţie, nu a fost nimeni în altă parte decât acolo unde trebuia să fie”, a declarat viceprimarul Aurelian Bădulescu, la ieşirea din sediul Parchetului General.

Acesta a mai spus că acea clădire se afla în apropierea Guvernului şi că era păzită de către cei de la Serviciul de Protecţie şi Pază. „Am dedus că acea clădire e a SGG. Fiind o clădire a SGG şi tot ce ţine de Guvern, paza e asigurată de SPP. Acolo am intrat, s-au luat decizii. La ora 4 dimineaţa am plecat acasă. Doamna prefect al municipiului, în permanenţă, de la ora 16:00, până la 4 dimineaţa, a fost cu mine, conform obligaţiilor pe care le avem, aşa cum rezultă situaţiile”, a mai spus viceprimarul.

„Eu nu am fost în Piaţa Victoriei. Procurorii au întrebat cine a fost organizatorul în scris. I-am spus că domnul Dide şi domnul de la Timişoara au venit în faţa comisiei şi au spus sunt organizatorii. (…) Procurorii vor să vadă cine a instigat lumea şi cine a greşit din partea jandarmilor şi cine a adus lumea în Piaţă. (…) Din punctul meu de vedere, nu s-a greşit din partea că Jandarmeria a greşit. Am avut de-a face cu o dezordine publică provocată, de bătăi de stradă de tip Belfast, care având în vedere acţiunea şi cum s-au desfăşurat, au scăpat din mână pentru că violenţele erau de neimaginat. Jandarmii au procedat atât cât au putut pentru a stabili ordinea de drept pentru acel moment”, a declarat Bădulescu.

Întrebat de unde primea informaţiile cu privire la violenţele din Piaţa Victoriei, acesta a răspuns: „Eu primeam informaţii de la cine primiţi şi dumneavoastră, de la Facebook. (…) Eu nu am avut acces la deciziile de ordin operativ, pentru evacuarea Pieţei, pentru că nu aveam de ce să am acces”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here