Vești URIAȘE pentru românii din Diaspora: Pot lua zeci de mii de euro nerambursabili de la stat

Tinerii români care muncesc în agricultură, în afara țării, pot depune proiecte pentru a obține de la stat o finanțare de până la 50.000 de euro, în scopul dezvoltării unei afaceri agricole în România.

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a prelungit deja sesiunea de primire a cererilor de finanţare pentru submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” dedicată celor din diaspora, până la data de 05 iulie 2021, ora 16.00.

CITEȘTE ȘI: Câți români din Diaspora s-au înscris la somaj în România

Tânărul fermier

Tânărul fermier reprezintă, conform art. 2, alin. (1) „o persoană cu vârsta de până la 40 de ani (inclusiv cu o zi înainte de a împlini 41 de ani) la momentul depunerii cererii, care deţine competenţele şivcalificările profesionale adecvate şi care se stabileşte pentru prima dată într-o exploataţie agricolă ca şef al respectivei exploataţii”. Sprijinul va fi acordat pentru facilitarea începerii activităţilor agricole pentru instalarea tânărului fermier. Astfel, prin îndeplinirea obiectivelor propuse în Planul de Afaceri, se consideră că tânărul fermier s-a instalat şi sprijinul acordat prin FEADR şi-a atins obiectivul strategic.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here