Vești bune pentru românii care vor să meargă în Marea Britanie: Nu mai stau în carantină, puterea COVID-ului a slăbit

FOTO: fietzfotos/Pixabay.com
FOTO: fietzfotos/Pixabay.com

Marea Britanie ar putea să elimine carantina pentru toate persoanele care sosesc din alte țări și care sunt complet vaccinate, a afirmat vineri ministrul Transporturilor, Grant Shapps. În urmă cu o zi, oficialii anunțau că cetățenii englezi care sunt imunizați cu schemă completă nu trebuie să mai intre în izolare la întoarcerea acasă.

„Vrem să putem face asta pentru oameni. Lucrăm activ în acest sens”, a declarat Shapps pentru Sky News. Acesta a precizat că va oferi mai multe amănunte în următoarea perioadă. 

Ministrul Transporturilor din Marea Britanie a spus că autoritățile engleze vor recunoaște doar vaccinurile aprobate de OMS și a explicat că procedura este mai complexă pentru că fiecare țară folosește certificate diferite.

Lucrurile sunt mult mai simple în ceea ce privește Uniunea Europeană, a recunoscut oficialul britanic.

„E mai ușor cu UE pentru ei și-au creat propriul pașaport digital, însă e mai complicat cu SUA, care nu are un astfel de sistem”, a mai precizat ministrul.

Există și un optimism prudent în ceea ce privește răspândirea variantei Delta în Marea Britanie. Aceasta ar încetini, noile infectări fiind în scădere pentru a șasea zi consecutiv.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 24.950 de cazuri, duminică erau 29.173. Cu doar o săptămână în urmă, pe 20 iulie, infecțiile depășeau 46.000 de cazuri.

Speranța este că scăderea noilor infecții se datorează campaniei de vaccinare. Speranță pe care guvernul lui Boris Johnson a pariat, în condițiile în care, în ciuda noului val, a eliminat restricțiile din țară, scrie La Stampa.

„Ziua libertății”, începută pe 19 iulie, a eliminat principalele restricții, începând cu utilizarea măștii în interior și dacă oamenii sunt la distanță.

Pentru prima dată după mult timp, în cadrul comunității științifice, care cenzurase sever alegerile prim-ministrului, a început să se răspândească un optimism prudent.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.