Veste bună pentru profesori! Premierul a făcut anunţul

Nicolae Ciucă FOTO: gov.ro

Guvernul analizează o formulă de abordare salarială unitară și echitabilă pentru sectorul educație, afirmă premierul Nicolae Ciucă, în timpul unei întâlniri cu lideri ai Federațiilor „Alma Mater”, „Spiru Haret”, Sindicatelor Libere din Învățământ.

CITEŞTE ŞI: Ciucă, mesaj tranşant împotriva Austriei: Este obiectiv naţional!

Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria cu reprezentanți ai sindicatelor din Educație. La discuții, alături de ministrul Educației, Ligia Deca, au participat membri ai Cancelariei Prim-Ministrului și lideri ai Federațiilor „Alma Mater”, „Spiru Haret”, Sindicatelor Libere din Învățământ, informează Executivul.

Salarizarea personalului auxiliar

Potrivit sursei citată, principalele teme au vizat salarizarea personalului didactic auxiliar și nedidactic din învățământ.

„Prim-ministrul a arătat că Guvernul analizează o formulă de abordare salarială unitară și echitabilă pentru sectorul educației, în corelare cu importanța strategică acordată învățământului. Această abordare se înscrie în cadrul de susținere de care se bucură Proiectul România Educată, reflectată în pachetul Legilor Educației”, se arată în comunicat.

„Pregătim investiții masive din PNRR pentru ca toate școlile din România să beneficieze de dotări moderne, atât în clase, cât și în laboratoare sau ateliere de practică. Valorea totală a fondurilor alocate este de aproape un miliard de euro, bani aflați la dispoziția țării noastre în următorii trei ani. Alocăm Educației pentru anul următor cea mai mare sumă din ultimii 30 de ani – aproximativ 50 de miliarde de lei”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here