Verdict! Meleșcanu, nevinovat în scandalul „Victor Ponta – ofițer acoperit”

Meleșcanu se scuză acuzând Guvernul

Teodor Meleșcanu, fostul director al SIE, a fost găsit nevinovat de către procurorii militari în scadalul „Ponta – spion acoperit”. Procurorii au emis „ordonanță de clasare după începerea urmăririi penale”.

Meleșcanu
Fostul director SIE, Teodor Meleșcanu, nu a încălcat legea, au constatat procurorii militari

Potrivit evidențelor Serviciului de Informații Externe, nu au fost identificate rapoarte de recrutare care să-l vizeze pe Victor-Viorel Ponta.

Fostul director SIE, exonerat

În urmă cu un an, în luna octombrie 2014, Florin Ghiulbenghian, președintele fundației Eurhonest, a depus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție o plângere penală contra lui Teodor Melescanu, Victor Ponta și Gabriel Oprea.

În sesizare, președintele Fundației Eurhonest solicita cercetarea penală a lui Teodor Meleșcanu, fostul director SIE, deoarece acesta i-ar fi furnizat informații false, din sfera siguranței naționale, președintelui României Traian Băsescu (cu referire la cazul „Victor Ponta – ofițer acoperit”).

În aceeași plângere, Florin Ghiulbenghian cerea și pedepsirea pentru emiterea de acte false a tuturor celor vinovați de emiterea HG 223/2013 (pentru aprobarea Listei cuprinzând categoriile de informaţii secrete de stat din domeniul de activitate al Serviciului de Informaţii Externe) fără obținerea avizului obligatoriu al CSAT. Între aceștia, „masonul rebel” (cum se mai spune lui Ghiulbenghian), îi nominaliza pe Meleșcanu, Victor Ponta, Gabriel Oprea, semnatarii hotărârii de Guvern. El mai cerea, totodată, identificarea și sancționarea ofițerilor SIE, „care au aprobat și executat recrutarea” lui Victor Ponta ca ofițer acoperit.

Plângerea ”masonului rebel” care ar fi avut la bază, spune el, informațiile furnizate de președintele României Traian Băsescu, a fost clasată de procurori, care au respins acuzațiile lui Ghiulbenghian. Procurorii au emis „ordonanță de clasare după începerea urmăririi penale”. Ei au constatat că pentru hotărârea de Guvern nu necesita, legal, avizul CSAT și că, potrivit SIE, „nu au fost identificate rapoarte de recrutare care să-l vizeze pe Victor-Viorel Ponta”.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.