Vasile Dîncu: ridicarea mașinilor parcate neregulamentar va fi legiferată la toamnă

Reglementarea privind ridicarea mașinilor parcate neregulamentar ar putea fi gata în această toamnă, iar varianta agreată de Guvern cu reprezentanții Asociației Municipiilor din România este aceea ca procedura de aplicare să rămână la latitudinea autorităților locale.

„În acest moment, este în transparență acest proiect de lege, îl introducem în Parlament. Dacă nu, putem să facem și ordonanță de urgență, vom vedea acest lucru. Problema este că acum se află în transparență și când se va termina perioada legală de transparență vom stabili exact. În această toamnă, sper foarte repede, să putem trece această reglementare care este importantă, face ca orașele să fie spații mai ușor de circulat”, a precizat Dîncu, după reuniunea Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România.

La rândul său, Robert Negoiță, președintele AMR și primarul Sectorului 3, a declarat că sunt două abordări de soluționare a acestei probleme, dar cea agreată la reuniune a fost ca fiecare autoritate locală să își facă propria procedură. „Concret, sunt două abordări. Să facă reglementările, procedura să o facă Guvernul, sau ca Guvernul să introducă în ordonanță varianta ca fiecare autoritate locală să-și facă propria procedură. Domnul viceprim-ministru a încurajat a doua variantă, pe care noi o susținem cu prioritate”, a precizat Negoiță.

Actele normative în discuție se referă la proiectul de lege pentru modificarea și completarea OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și proiectul de HG pentru completarea Regulamentului de aplicare a OUG nr. 195/2002, aprobat prin HG nr. 1391/2006.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here