Vasile Dîncu a demisionat din funcția de ministru al Apărării: „Nu pot colabora cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei”

Vasile Dîncu a demisionat din funcția de ministru al Apărării, în urma declarațiilor  privind situația din Ucraina. Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat că singura șansă de pace ar fi dacă Ucraina ar accepta negocierile cu Rusia.

”În cursul acestei dimineți, am înaintat Prim Ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcția de ministru al apărării naționale”, a transmis Vasile Dîncu, potrivit stiripesurse.ro.

Subsemnatul Vasile DÎNCU, membru al Guvernului României, i, deținător al portofoliului apărării, vă rog să luați act de demisia mea din această funcție.Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române”, a spus Vasile Dîncu.

Premierul Nicolae Ciucă l-a criticat public pe Vasile Dîncu pentru declarații, dar a spus că nu i-a cerut demisia ministrului Apărării, fiind vorba despre o ”calibrare” a comunicării.

”Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a discutat, la Palatul Victoria, cu ministrul Apărării, Vasile Dîncu. Temele abordate au vizat reuniunea miniștrilor apărării din cadrul NATO de la Bruxelles și calibrarea comunicării publice la nivelul Ministerului Apărării în context guvernamental.”, arată un anunț al Guvernului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here