Vanghelie se dezice de Geoană şi se face şef de partid. Primarul suspendat îi dă dreptate lui Iliescu

Marian Vanghelie

VangheliePrimarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, nu a stat prea mult departe de politică. El a anunţat joi că preia conducerea Partidului Dreptăţii Sociale.

Marian Vanghelie a evitat să dea un răspuns referitor la o posibilă candidatură a sa la Primăria Sectorului 5, lăsând să se înţeleagă că ar putea candida chiar la Primăria Capitalei. “Nu vreţi un moment tipic cu şapte candidaturi? Să explodeze doamna Firea”, a adăugat el.

Întrebat dacă a vorbit cu Mircea Geoană, Marian Vanghelie a spus: “Cine e dl Geoană? (…) În ziua când dl Geoană s-a dus la DNA, noi dimineaţă ieşeam de la arest. (…) Ştiţi ce mi-au spus miliţienii de acolo, care au o vechime? A avut dreptate bătrânul ce a zis. Restul deduceţi dumneavoastră”. Întrebat dacă “bătrânul” este Ion Iliescu, Vanghelie a confirmat că afirmaţia sa l-a vizat pe acesta. Cu ani în urmă, Ion Iliescu l-a catalogatpe Mircea Geoană drept „un prostănac”.

Marian Vanghelie a susţinut că are experienţa necesară pentru a fi lider de partid şi a adăugat că va colabora cu “mai multe formaţiuni”. “Nu am vorbit cu UNPR, dar cred că se poate discuta cu noul preşedinte. (…) Eu nu vreau să omor, nu vreau să arestez, eu vreau să strâng lângă mine oameni care să facă ceva. (…) Dacă toţi ne ascundem în munţi, cine mai vorbeşte? Cred că am câştigat experienţa necesară, nu neapărat politică, organizatorică, ci de a merge puţin cu cătuşele prin faţa românilor”, a spus primarul suspendat.

LĂSAȚI UN MESAJ