Valeriu Zgonea, fostul şef al Camerei Deputaţilor, condamnat la trei ani de închisoare cu executare

Valeriu Zgonea

Valeriu Zgonea a fost condamnat de Tribunalul București la o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru trafic de infuenţă. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

„Condamnă pe inculpatul Zgonea Valeriu la pedeapsa de ani închisoare cu executare. Menţine măsura asiguratorie până la concurenţa sumei de 62.142 lei”, se arată în minuta Tribunalului Bucureşti.

Valeriu Zgonea a fost trimis în judecată în 2018 pentru trafic de influență, după ce ar fi intervenit pentru numirea unui secretar de stat.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada iulie 2012 –aprilie 2013, când îndeplinea funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi totodată vicepreşedinte al unei formaţiuni politice, Zgonea a acceptat promisiunea făcută de inculpatul Dumitru Dobrică, consilier judeţean, privind primirea de foloase necuvenite pentru sine, în schimbul influenţei pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor funcţionari publici şi a promis că-i va determina să numească într-o importantă funcţie publică o rudă a acestuia.

Ulterior, Zgonea a primit de la Dumitru Dobrică foloase necuvenite în sumă totală de 62.143 lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de turism şi cheltuieli legate de construirea unei case de vacanţă în judeţul Covasna.

”La data de 22 aprilie 2013, ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu – Ştefan, persoana respectivă a fost numită în funcţia de preşedinte al Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informaţională, deşi nu avea pregătire de specialitate în domeniu. Ulterior, tot ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu – Ştefan, persoana respectivă şi-a păstrat funcţia la nivelul administraţiei publice centrale, fiind numită, la data de 23 ianuarie 2014, în funcţia de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale”, precizează procurorii anticorupţie.

Procurorii au pus sechestru în acest dosar pe bunuri în valoare de 62.143 lei.

Valeriu Zgonea, fostul şef al Camerei Deputaţilor, a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie

Dragnea, scos din penitenciar pentru a fi audiat în dosarul lui Zgonea

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here