Vaccinare în schimbul bonurilor de masă. Loterie cu premii în bani pentru persoanele deja vaccinate

Foto, sursa: Facebook/ROVaccinare
Foto, sursa:Foto: Facebook/ROVaccinare

Pentru a încuraja vaccinarea românilor, Guvernul a aprobat luni Ordonanța de Urgență privind acordarea unor tichete de masă și înscrierea la o loterie cu premii în bani pentru cei care se imunizează împotriva Covid-19.

Potrivit actului normativ, se recunoaște pe teritoriul României certificatele digitale verzi pentru a atesta vaccinarea, testarea sau vindecarea.

Tichetele de masă în valoare de 100 de lei vor fi acordate odată cu intrarea în vigoare a ordonanței de urgență. Adică după publicarea în Monitorul Oficial.

Toate persoanele care se vaccinează din acel moment pot primi tichetele de masă. Dar nu și cei care s-au vaccinat până acum. Aceștia din urmă vor putea participa la loteriile naționale care vor fi organizate începând cu luna octombrie. Cine dorește să participe trebuie să fie vaccinat și să se înscrie la loterie.

Cine primește tichete de masă

Persoanele vaccinate cu schema completă de vaccinare (ambele doze sau doza unică) vor primi o alocație de hrană în valoare de 100 lei, sub formă de tichete de masă. 

Tichetele vor fi distribuite prin intermediul centrelor de vaccinare, cabinetelor medicilor de familie și ambulatoriilor de specialitate. Regulile vor fi elaborate ulterior prin ordin al Ministerului Sănătății).

Loterii de vaccinare cu premii în bani pentru persoanele vaccinate

Organizarea unei loterii de vaccinare cu premii în bani, pe care Guvernul vrea să o introducă tot în cadrul Legii 55/2020. Premiile se vor acorda celor vaccinați cu schema completă. Prima extragere va avea loc în octombrie 2021.

Revendicarea premiilor se face în termen de maximum 30 de zile de la data extragerii, potrivit digi24.ro. Acest termen este termen de decădere din dreptul de a revendica premiul.

Proiectul de ordonanță nu prevede detalii concrete cu privire la premii. Ci doar că persoanele care se vaccinează se vor înscrie online pe site-ul de pe care se obțin certificatele digitale verzi. Acest lucru în condițiile stabilite printr-un ordin ulterior al Ministerului Sănătății și al Ministerului Economiei.

Masura va viza inclusiv persoanele deja vaccinate complet la momentul intrării în vigoare a proiectului de OG.

„Ca o măsură suplimentară de recompensare a tuturor persoanelor care au fost vaccinate împotriva COVID 19 se propune organizarea Loteriei de vaccinare, Care constă în acordarea de premii în bani persoanelor vaccinate cu schemă completă de vaccinare”.

Cum vor fi recunoscute certificatele digitale verzi privind COVID-19

Proiectul mai face referire și la recunoașterea certificatelor digitale verzi privind COVID-19 în România. Acestea urmează a fi utilizate pe teritoriul României pentru atestarea vaccinării, testării sau vindecării. Se va stabili că certificatul verde bazat pe un test antigen rapid negativ va fi valabil 48 de ore.

Proiectul prevede că, pe durata stării de alertă, concursurile pentru ocuparea posturilor vacante din Ministerul Sănătății și unităților subordonate și coordonate de el vor fi suspendate.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here