Va prelua judecătoarea Dana Gîrbovan Ministerul Justiției? Reacție de ultimă oră!

Judecătoarea Dana Gîrbovan

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, după şedinţa CEx PSD, că social democraţii o propun pe judecătoarea Dana Gîrbovan, preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România la Ministerul Justiţiei.

Dăncilă a spus că a informat-o pe Ana Birchall, actualul ministru al Justiției, de înlocuire: „Înainte de şedinţa CEx, am avut o discuţie cu Birchall şi i-am mulţumit pentru activitate şi i-am spus că vreau să fac această modificare la minister”.

Reacția judecătoarei Dana Gîrbovan, după ce Dăncilă a propus-o la Justiție

„Am fost contactata de doamna premier Viorica Dancila cu propunerea de a prelua Ministerul Justitiei, mai ales pentru a actiona, in limitele competentei, in vederea combaterii criminalitatii organizate si a traficului de persoane.

Am acceptat de principiu propunerea, cu conditia de a-mi fi asigurata independenta deplina in exercitarea mandatului si, de asemenea, ca Presedintele Klaus Iohannis sa fie de acord de principiu. Am solicitat acest lucru pentru ca nu doresc ca ministerul sa devina subiect de dispute politice si electorale intre palate, ci discutiile publice sa fie pe gasirea de solutii pentru problemele din justitie.

Pe langa problema traficului de persoane si a criminalitatii, justitia are probleme recurente ce nu au fost solutionate, cum sunt cele legate de resursele umane si infrastructura sau de supraaglomerarea instantelor si parchetelor, probleme de prea mult timp neglijate.

Sunt deschisa sa colaborez, in ipoteza in care Presedintele e de acord cu numirea, atat cu toti factorii decizionali, cat si cu toti cei interesati, pentru a avea o justitie independenta, eficienta si respectata in Romania, astfel incat cetateanul sa vada ca drepturile si libertatile sale sunt respectate si protejate”, a scris judecătoarea Dana Gîrbovan pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ