USR face scandal: Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă vor să dea liber la furat până în 250.000 de lei!

Cătălin Drulă, preşedintele USR, a afirmat miercuri, după votul de la Senat pentru pragul la abuzul în serviciu că „Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă vor să dea liber la furat până în 250.000 de lei”.

CITEŞTE ŞI: Cu un scor al partidului de 7%, Drulă se vede preşedintele României

„Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă vor să dea liber la furat până în 250.000 de lei. PSD şi PNL au votat la Senat un nou prag la abuzul în serviciu. Comiţi un prejudiciu de 250.000 de lei? Ai scăpat. E legea care ne-a scos în strada, cu sutele de mii, în 2017. E legea pe care am oprit-o atunci. Aşa cum trebuie să facem şi acum. Urmează Camera Deputaţilor şi ne vom lupta să nu treacă aşa ceva”, a spus Cătălin Drulă.

„Vă chem alături de mine şi USR să punem presiune pe coaliţia asta a hoţiei şi sărăciei. Votul vine în aceeaşi zi în care, tot la Senat, au refuzat să elimine pensiile speciale. Alergarea lor e făcută: preferă să îşi apere specialii decât să luăm miliarde de euro din PNRR. Nu mai au nicio limită”, a mai spus Drulă.

Amendament

Senatorii au votat, miercuri, în plen, un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal, precum şi a altor acte normative, iniţiat de Guvern la sfârşitul anului 2022, care a introdus, printr-un amendament depus în comisia juridică, un prag valoric pentru abuzul în serviciu în cuantum de 250.000 de lei.

Proiectul a fost votat cu 79 de voturi pentru, 25 de voturi împotrivă şi 11 abţineri. USR, prin vocea fostului ministru al Justiţiei, Stelian Ion, afirmă că actualul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu „este mai toxic decât Iordache” iar „Iohannis şi Predoiu desăvârşesc ce a început în 2017 Dragnea”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here