USR aruncă BOMBA: Există Riscul să pierdem o mare parte din banii PNRR!

Preşedintele filialei USR Braşov, senatorul Irineu Darău, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că actuala guvernare PNL-PSD are întârzieri mari în implementarea proiectelor din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), existând riscul să se piardă o mare parte din aceşti bani.

CITEŞTE ŞI: USR, atac la CCR: A ajuns un simplu instrument politic!

Acesta a susţinut că USR a lăsat actualei coaliţii de guvernământ nu numai programul PNRR pe care l-a făcut „de la zero, în numai opt luni”, ci au existat şi „proiecte pregătite”, inclusiv pe „subiecte esenţiale”, în domeniul Sănătăţii şi infrastructurii rutiere.

„Avem deocamdată rateuri şi pe partea de spitale şi autostrăzi, deşi sunt fonduri în PNRR şi erau şi alte proiecte pregătite şi pe ambele subiecte, unele esenţiale, există întârzieri mari şi chiar şi pericolul de a pierde fonduri pentru proiecte care erau pregătite. Nu înţelegem de ce se anulează contracte, de ce nu se definesc odată cele 25 de spitale finanţabile prin PNRR, deşi termenul a trecut. Sunt lucruri la care trebuie să răspundă actuala guvernare”, a afirmat preşedintele USR Braşov.

Întârzieri înregistrate

Acesta a subliniat că întârzierile înregistrate de actuala putere, inclusiv la nivel judeţean sau local – nu au nicio scuză atâta vreme cât aceasta „are în mână întreaga axă de putere”.

„Orice întârziere – naţională, judeţeană sau locală – nu are scuze. În momentul în care eşti la guvernare cu 70% şi ai în mână toată axa de putere, nu ai nicio scuză pentru întârzieri inexplicabile. Şi dacă USR-ul, cu 15% în Parlament, a reuşit să facă de la zero, doar în 8 luni, un PNRR acceptat de Comisia Europeană, faptul că, după un an de zile, puterea actuală contabilizează mai degrabă întârzieri şi nicio realizare pe PNRR spune multe lucruri. Dacă mai ratează doi ani, probabil nu vom mai avea nimic implementat pentru că ne vom apropia de 2026, când e termenul limită pentru toate proiectele”, a mai declarat senatorul Irineu Darău.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here