„Urmașii” laureați ai uriașului Ștefan Iordache

Ștefan Iordache

După cum, probabil, se știe, marele actor Ștefan Iordache nu a avut copii. Așa a vrut Dumnezeu, poate. Dar Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” al primăriei sectorului 5 a avut grijă să îi asigure, post-mortem, o generație întreagă de urmași-artiști.

Cum?! Prin organizarea Festivalului Național de Teatru pentru Tineret “Ștefan Iordache”. Un juriu care a avut în frunte pe doamna Ludmila Patlanjoglu, cunoscut teatrolog și critic de teatru, profesor universitar doctor la Universitatea deArtă Teatrală și Cinematografică “I. L. Catagiale” București. De asemenea, doamna profesor Ludmila Patlanjoglu este autoarea frumoasei cărți „Regele Scamator Ștefan Iordache”, apărută la ed. Nemira,volum care a și fost premiat, de altfel, UNITER în 2004.

CITEȘTE ȘI Aladin și-a adus covorul fermecat în parcul Sebastian

Ștefan Iordache și-ar fi dorit să aibă copii

Referitor la sufletul dornic și iubitor de copii al uriașului artist Ștefan Iordache, doamna Maia Morgenstern le-a făcut o mărturisire emoționantă spectatorilor din teatrul în aer liber din parcul Sebastian, despre omul de mare sensibilitate sufletească Ștefan Iordache: “Aveam repetiții la teatru și am luat-o cu mine și pe fiica mea cea mijlocie, care era micuță atunci, pe Cabiria, pentru că nu puteam să o las acasă în acel moment. Mi-am luat inima în dinți și am luat-o cu mine, în speranța că fiica mea va fi liniștită. De altfel, o și <<prelucrasem>> să fie cumințică, să nu deranjeze repetiția. Numai că, așa cum face orice copil, la un moment dat nu prea a mai stat cuminte iar eu m-am dus să <<rezolv>> lucrurile. Maestrul Iordache, văzându-mă ce fac, mi-a spus: <<Las-o în pace, nu deranjează pe nimeni! Fii fericită, pentru că ești binecuvântată de Dumnezeu cu copii! Copiii sunt o binecuvântare! Eu nu am copii…>> ”.

Tocmai de aceea, suntem siguri că marele Ștefan Iordache s-ar fi bucurat foarte mult să-și vadă „urmașii-tineri artiști” tocmai pe scena iubitului lui cartier Rahova, pe care îl considera “o adevărată universitate”!

Trofeele sunt chiar tinerii și pasionații actori

În sfârșit, juriul, condus de doamna Patlanjoglu, a desemnat câștigătorii Festivalului Național de Teatru pentru Tineret “Ștefan Iordache”.

La secțiunea „Individual” au fost desemnați următorii câștigători:

trofeul „Ștefan Iordache” – Ștefan Iancu; premiul I – Paul Tripon; premiul II – Miruna Icleanu; premiul III – Iulia Rusu.

La secțiunea „Trupe” premiile au fost primite astfel: trofeul “Ștefan Iordache” – Acting Up; premiul I – Trupa As; premiul II – Trupa Shakespeare; Premiul III – Atelierul de Teatru.

CITEȘTE ȘI Cenușăreasa a învins „Covidoaicele”. Spectacol de excepție în Parcul Sebastian

Trofeul „Ștefan Iordache” a revenit „serafimului” Ștefan Iancu

Tânrul actorul Ștefan Iancu, laureatul Trofeului “Ștefan Iordache” a devenit foarte cunoscut după ce a apărut în serialul „Vlad”, difuzat de Pro TV. În vârstă de 22 de ani, el a povestit în presa culturală că a avut un debut de senzație în cinematografie. Și asta pentru că la 4 ani a avut o scurtă apariție în filmul „Prințesa hoților”, în care juca și cunoscuta actriță Keira Christina Knightley (35 de ani). Apoi, povestea a continuat firesc, ajungând astăzi la marele trofeu – sau la trofeul Marele “Ștefan Iordache”! De asemenea, Ștefan Iancu, este protagonistul filmului “Un pas în urma serafimilor”, alături de Vlad Ivanov.

Trupa “Acting Up” a făcut “figuri” și a câștigat trofeul “Ștefan Iordache”

Echipa Acting Up, câștigătoarea marelui trofeu “Ștefan Iordache” la categoria “trupe de teatru”, este o excelentă trupă de teatru de liceeni din București cu mari ambiții. Despre ei, tinerii dar deja valoroșii actori ai “Acting Up” spun, într-o prezentare proprie : “În această trupă, cuvinte precum ordine, muncă și cooperare sunt niște principii. Membrii trupei sunt tineri sociabili și dornici de a învăța cât mai multe despre orice înseamnă actorie, de a cunoaște oameni noi și de a lega prietenii. Noi, Acting Up avem câte un mesaj important de transmis prin fiecare spectacol pe care îl jucăm și sperăm ca lumea care ne vede pe scena să rămână cu ceva după ce se trage cortina. Chiar dacă pentru noi teatrul este un hobby, îl tratăm cu seriozitate. În trupa noastră există oameni foarte diferiți, însă ne unește un singur lucru, pasiunea pentru teatru. Vrem să învățăm și avem ce învăța de la fiecare actor profesionist, de la fiecare spectacol, de la fiecare festival de teatru și de la fiecare trupă de teatru de liceeni. Scopurile noastre au fost și vor rămâne întotdeauna să existe pace, armonie, concesie și cooperare.”

Un „trofeu” la categoria organizare și pentru Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” al sectorului 5

Trebuie menționată, nu în ultimul rând, organizarea excelentă a festivalului “celui mai iubit din Rahova”, organizare asigurată de primăria sectorului 5 prin consilierii Centrului Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache”. Tot ceea ce trebuia, de la scenă, lumini, sonorizare, găzduirea în siguranță a numeroșilor spectatori, au fost făcute în mod impecabil de către specialiștii Centrului Cultural și de Tineret “Ștefan Iordache” așa cum, de altfel, au procedat la toate manifestările culturale din această vară fierbinte dar „periculoasă”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.