Universitatea „Valahia” din Târgoviște, în calitate de beneficiar, a semnat contractul de finanțare pentru implementarea proiectului „D-EDUC-Dezvoltarea durabilă prin digitalizare în educație”, cod SMIS: 1333944997, depus în cadrul PNRR/2022/C15/MEDU/I16./ Apel competitiv de proiecte, dedicat universităților de stat și private, pentru a crește competitivitatea internațională a concentrărilor academice și pentru a dezvolta programe academice comune în domenii cu relevanță socio-economică (smart specialisation) prin diferite tipuri de investiții în infrastructură digitală universitară și prin formarea de competențe digitale avansate.
Proiectul este finanțat prin Planului Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR) pentru digitalizarea universităților din Componenta 15- Educație, Reforma 5: Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizare educației, Investiția 16: Digitalizarea universităților și pregătirea acestora pentru profesiile digitale ale viitorului.
Obiectivul principal al proiectului este redefinirea guvernanței universitare și încurajarea dezvoltării unui ecosistem de educație digitală de înaltă performanță prin sprijinirea dotării Universității Valahia din Târgoviște cu dispozitive și platforme digitale de e-learning/educaționale/de cercetare și prin îmbunătățirea/dezvoltarea aptitudinilor și competențelor digitale pentru transformarea digitală, înclusiv adecvarea programelor de studii la dinamica meseriilor emergente și dezvoltatea de noi modalități flexibile de predare și învățare, în vederea îmbunătățirii comunicării dintre universitate și studenți.
Obiective specifice
OS1. Îmbunătățirea sistemului de educație universitară al Universității Valahia din Târgoviște prin investiții în instrumente și infrastructură digitală pentru un număr de 121 departamente / centre / laboratoare / biblioteci digitale.
OS2 Actualizarea unui număr de 14 programe de studii din domeniile de specializare inteligentă, cu accent pe profesiile emergente în vederea consolidării competențelor antreprenoriale în sectorul digital.
OS3 Dezvoltarea competențelor și aptitudinilor digitale relevante pentru 280 studenți și 10 cadre didactice, didactic auxiliar și de cercetare prin derularea unui program de formare și evaluare a competențelor digitale avansate ale acestora.
Valoarea totală a proiectului: 18.005.125,61 lei
Durata proiectului este de 36 luni, cu perioada de implementare din septembrie 2022 până în septembrie 2025.
cod SMIS: 1333944997
(Publicitate)
Cetățeanul TV