Unirea Principatelor Române, Alexandru Ioan Cuza și lecția de patriotism pentru generațiile noastre

Unirea Principatelor Române

Marea sărbătoare prilejuită de Unirea Principatelor Române se desfășoară, anul acesta, cu ușile închise, între patru pereți și doar în mici grupuri, cu teamă de coronavirus.

Asta, cu toate că mall-urile sunt pline, magazinele sunt înțesate de oameni, iar străzile, aglomerate de șoferi. Hora Unirii a fost amânată pentru 2022, relatează jurnaliștii de la Anchete Online.

Așa că ne-am adaptat condițiilor impuse de lege, și din dragoste pentru patriotul român, Alexandru Ioan Cuza și pentru marea lui realizare, ne-am adunat, într-un birou plin de căldură sufletească, pentru a marca, așa cum se cuvine, Sărbătoarea Unirii Moldovei cu Țara Românească, din 24 Ianuarie 1859.

Noi, Centrul pentru Studii de Intelligence și Geopolitică Aplicată, am organizat vineri o dezbatere legată de importanța primei uniri a românilor, un obiectiv esențial în istoria noastră, care a fost îndeplinit de o generație de eroi ai nației noastre. O lecție de istorie pentru românii zilelor noastre, pentru politicienii contemporani, care ar trebui să prețuiască realizările de care ne bucurăm noi, astăzi, și să aducă un omagiu cărturarilor acelor vremuri, constituiți în ”partida națională”: Alexadru Ioan Cuza, Mihail Kogălniceanu, Vasile Alecsandri, I.C. Brătianu și mulți alții.

La acest eveniment au participat colonel (r), profesor Tiberiu Tănase, cercetător științific la Biblioteca Academiei Române, dr. Andrei Țârlescu, colonel (r), Alexandru Barbăsură, colonel (r), Octavian Logofătu, profesor Radu Cerchez, Adrian Mihailovici, Adrian Braun, Marian Lungu și alții.

Citiți mai mult pe Anchete Online

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here