Unde vor fi tratați părinții pozitivi ai copiilor cu coronavirus: Decizie la Ministerul Sănătății

FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Ministerul Sănătății a anunțat într-un comunicat de presă că începând de luni, 13 septembrie, părinții infectați cu coronavirus vor putea fi tratați în secțiile de pediatrie unde se află internați și copiii lor, dacă forma de boală nu este gravă.

Potrivit Ministerului Sănătății, în spitalele care au în structură secţii sau compartimente cu profil pediatric se poate asigura asistenţa medicală pentru însoţitorii care sunt și ei suspecți sau confirmați cu COVID-19. Până acum, dacă și părintele, și copilul erau infectați cu COVID, ei erau despărțiți. Părintele trebuia tratat în secția de adulți, iar copilul la pediatrie.

Care este condiția

De-acum, și părintele poate rămâne internat la pediatrie, iar medicul pediatru îi poate prescrie tratamentul, însă folosind protocolul pentru adulți și cu condiția ca părintele să nu aibă o stare de sănătate gravă.

CITEȘTE ȘI: Satu Mare, primul judeţ din România care a intrat în scenariul galben din cauza numărului infectărilor cu noul coronavirus

„În situaţia în care evoluţia copilului este favorabilă şi este posibilă externarea acestuia, dar însoţitorul copilului necesită în continuare asistenţă medicală spitalicească, medicul curant al însoţitorului, împreună cu şeful de secţie, are obligaţia de a organiza transferul acestuia pe o secţie de adulţi, în cadrul aceleiaşi unităţi sanitare sau într-o altă unitate sanitară”, precizează Ministerul Sănătății în comunicat.

Din totalul pacienților internați, 162 sunt minori, 152 fiind internați în secții și 10 la ATI.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here