Una dintre cele mai importante zone de pescuit din Galați a fost repopulată cu pește

Balta Zatun, repopulata cu peste
sursa: Google

Investiție importantă pentru pescarii gălățeni. Una dintre cele mai importante zone de pescuit din Galați a fost repopulată cu pește. Este vorba despre Balta Zătun aflată în administrarea Consiliului Județean Galați.

Complexul de agrement se află la ieșirea din orașul Galați și este foarte popular printre pescarii gălățeni. Dacă în primăvara acestui an în lacul cu o suprafață de 27 de hectare au fost aruncate trei tone de caras și crap, astăzi, în apă au ajuns tot trei tone de crap românesc.

Exemplarele au, fiecare, cel mult un kilogram și jumătate și sunt aduse de la Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Acvatică, Pescuit și Acvacultură Galați. Peștele a fost cumpărat de Consiliul Județean Galați la prețul de 12 lei/kg, în total fiind achitată suma de 40.000 de lei.

„Este o investiție pentru pescari. Complexul de la Zătun este foarte căutat de pescari și am decis să aducem mai mult crap românesc. Crapul este un trofeu important pentru pescari așa că i-am ascultat și am adus aproximativ trei tone de pește. În primăvară am adus și caras, acum doar crap, ca să fie mulțumiți pescarii”, a declarat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Acțiuni asemănătoare se vor desfășura și anul viitor. Tot atunci, complexul de agrement Zătun se va dubla ca suprafață. Pe malul lacului vor fi construite noi foișoare, căsuțe, pontoane, grătare și locuri de joacă. Investiția va fi realizată cu fonduri europene.

thumbnail

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ