Un scandal plutește deasupra Cupei Mondiale la fotbal din Qatar

Nasser Al-Khater
Foto: qatar2022.qa

Selecţionerul reprezentativei de fotbal a Angliei, Gareth Southgate a declarat recent că ar fi „o mare ruşine” dacă vor apărea probleme care să oprească participarea fanilor la Cupa Mondială.

El a făcut referire la drepturile femeilor şi la comunitatea LGBTQ, așa că directorul executiv al comitetului de organizare a Cupei Mondiale 2022 din Qatar, Nasser Al-Khater, îşi doreşte o întrevedere cu Gareth Southgate, care s-a declarat nefericit că anumiţi fani nu vor fi în siguranţă în ţara arabă, din cauza problemelor legate de drepturile omului.

Homosexualitatea este ilegală în statul din Golful Persic, drepturile femeilor reprezintă un alt aspect îngrijorător, iar Amnesty International a dezvăluit exploatarea muncitorilor străini, fapt dezminţit însă de Qatar.

„Opinii şi culturi diferite”

„Cineva cu multă influenţă, cum este Southgate, cineva cu un public mare care ascultă ce spune, ar trebui să-şi aleagă cuvintele cu mare atenţie”, a spus Al-Khater, miercuri, pentru Sky Sports.

„Şi cred că înainte de a face astfel de declaraţii, când se referă la muncitori, el trebuie să vină aici să vorbească lucrătorilor, să înţeleagă ce obţin muncitorii din a fi aici”, a mai adăugat qatarezul.

Tragerea la sorţi a grupelor CM 2022 este prevăzută vineri la Doha, iar Al-Khater speră că va avea prilejul pentru o discuţie cu Southgate: „Aştept cu nerăbdare să-l întâmpin aici, aştept cu nerăbdare să-l întâlnesc la tragerea la sorţi şi poate să-mi asculte părerea, el nu trebuie să creadă, dar cel puţin trebuie să meargă până acolo încât să înţeleagă opinii diferite şi culturi diferite”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here