Un român la vârful NATO. „Securitatea națională a României nu a fost niciodată mai bine protejată”

Mircea Geoană este noul secretar general adjunct al NATO. Acesta a fost numit în funcție joi, 17 octombrie, înlocuind-o în funcție pe Rose Gottemoeller.

Imediat după numire, Mircea Geoană a declarat că poziția pe care o ocupă este o recunoaștere a statutului României.

„Desemnarea mea în această funcție este o recunoaștere a faptului că România este un aliat serios, care își ia în serios angajamentele, care cheltuiește 2% din PIB pentru apărare, obligațiile noastre asumate în cadrul Alianței”, a declarat Mircea Geoană.

Numirea lui Mircea Geoană în poziția de secretar general NATO stabilește o serie de premiere. Geoană este primul român și primul est-european care ocupă această funcție. El o înlocuiește pe Rose Gottemoeller, prima femeie secretar general adjunct din istoria de 70 de ani a NATO. Anunțul oficial a fost făcut de secretarul general al NATO.

„Sunt încântat să anunț numirea lui Mircea Geoană în funcția de secretar general adjunct al NATO. Este un suporter devotat al întăririi relațiilor transatlantice, a cărui îndelungată experiență în funcții de stat și diplomatice îi va fi de ajutor în noua funcție”, a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

În trecut, Mircea Geoană a fost ambasador al României în SUA, ministru de externe și președinte al Senatului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here