Un român din Italia a fost executat în stil mafiot

FOTO: oltreme/Pixabay.com
FOTO: oltreme/Pixabay.com

Un tânăr român în vârstă de 28 de ani, Nicolas Adrian Giuroiu, a fost ucis de o grupare criminală în Italia. Din primele date ale anchetatorilor, acesta a fost răpit, împușcat în mâini și picioare și la final în inimă. Mai mulți mafioți au fost deja condamnați, iar un nou proces a fost recent deschis.

Procesul a debutat în aceste zile în Italia, la Curtea de Assis din Latina. Presa italiană scrie că este vorba de ancheta „Reset” privind uciderea lui Nicolas Adrian Giuroiu, românul răpit în Borgo Sabotino în martie 2014, ucis şi apoi ascuns într-un canal pe terenul unei ferme din apropierea localităţii Cisterna. Anterior acestui proces, în 2017, judecătorii Curţii a III-a de Apel de la Roma l-au condamnat, sub acuzaţia de omor calificat, pe Manuel Ranieri la 24 de ani şi trei luni de închisoare, după ce iniţial a fost condamnat la închisoare pe viaţă.  

Alţi doi tineri au fost condamnaţi pentru aceeaşi crimă. Unul dintre ei, fratele lui Manuel Ranieri, a fost condamnat la opt ani, la un tribunal pentru minori. Totodată, un alt român, Ionuţ Adrian Ginga, a fost condamnat la 18 ani de închisoare, notează Asknews.it.  Potrivit sursei citate, scandalul care s-a terminat fatal oentru Nicolas Adrian Giuroiu ar fi izbucnit din cauza unor tinere, se pare prostituate. Cel puţin una dintre fete ar fi şi ea româncă.

Latina Today scrie că în prezent sunt judecaţi fraţii Angelo şi Salvatore Travali, acuzaţi şi ei de crimă, dar într-un alt dosar ce ţine de moartea lui Giuroiu. Marţi, 31 martie, au fost audiaţi un anchetator al poliţiei judiciare şi un consultant al procurorului raional anti-mafia care a condus ancheta şi care a fost reprezentat în sala de judecată de procurorul Corrado Fasanelli. Următoarea audiere va avea loc pe 27 iunie, când fraţii Ranieri şi Ginga vor fi şi ei aduşi în faţa instanţei, chiar dacă au fost deja judecaţi şi condamnaţi într-un alt dosar ce ţine de moartea lui Giuroiu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here