Un primar italian e în greva foamei și cere eliminarea restricțiilor: Vom bloca orașul!

FOTO: De Luca Sindaco di Messina/Facebook
FOTO: De Luca Sindaco di Messina/Facebook

Primarul orașului italian Messina, în care există și o comunitate de români și o biserică ortodoxă, a intrat în greva foamei de pe 18 ianuarie și spune că nu se oprește până când nu sunt eliminate restricțiile impuse de guvernul de la Roma pentru a combate pandemia de coronavirus.

Cateno De Luca, edil al orașului cu peste 350.000 de locuitori, al treilea ca mărime din Sicilia, este deranjat de faptul că doar cei vaccințai sau trecuți prin infecția cu Covid pot să ajungă în Messina cu avionul sau feribotul. De asemenea, aceleași persoane pot să aibă acces în hoteluri, restaurante și mijloace de transport în comun, iar acest lucru afectează turismul, scrie ragusaoggi.it.

Primarul spune că Sicilia este ținută prizonieră de statul italian. Într-o scrisoare adresată secretarului general și președintelui consiliului orășenesc, edilul și-a depus demisia din funcție.

„Să vedem dacă vine vreun semnal. Le-am dat timp să o facă. Termenul va fi sâmbătă dimineața. Vor sosi delegații din toate orașele Siciliei, pentru că problema continuității teritoriale nu este doar a Messinei, ci afectează pe toată lumea. Vom bloca orașul. Sper să nu ajung la acest lucru”, a transmis De Luca.

De Luca și-a ridicat un cort în debarcaderul Rada di San Francesco și a anunțat că va sta aici pe timpul protestului. Acesta a anunțat că va candida la următoarele alegerile regionale și speră să obțină președinția regiunii Sicilia.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here