Un polițist aflat în timpul liber a intervenit la accidentul din județul Galați:„Am plecat plângând de acolo. A murit o parte din mine”

sursa: ISU Galati
sursa: ISU Galati

Un copil de un an și părinții lui și-au pierdut viața într-un groaznic accident, vineri, pe E581, între localitățile Berheci și Ireasca, din județul Galați. Șoferul autoturismului, un bărbat de 28 ani din Drobeta Turnu Severin, a adormit la volan și a pătruns pe contrasens, unde s-a ciocnit cu un tir, condus de un bărbat de 27 ani din Galați. Impactul a fost atât de violent încât o familie întreagă a fost distrusă.

Primul care a ajuns la locul accidentului a fost poliţistul constănţean Victor Maftei. E era în timpul liber și se îndrepta spre Iași. Într-o postare, pe Facebook, polițistul povestește că este cel mai grav accident pe care l- a văzut de până acum și că este pentru prima dată când s-a simțit neputiincios.

Polițist: „Astăzi am îmbătrânit 10 ani și pentru prima oară m-am simțit neputincios”

„Prea trăim doar cu gândul la mâine…Astăzi trebuie sa trăim. Accidentul urât rău. Am ajuns la câteva secunde după impact. Lumea blocată, la 5 dimineața oricum nu procesezi bine dar totuși… Am sărit din mașină, asa cum o fac de fiecare data fără ezitare, când este vorba sa ajut, am alergat pana la mașina lovita… Dacă se mai putea numi mașina… Epava era lângă drum fumengand. În ea o familie… Lângă mine au mai coborât 2 femei, moldovence de alea adevărate care deși speriate au pus mâna să mă ajute sa deschidem ușa din spate să ajutăm copilul.
Era prea târziu pentru el, ca și pentru tatăl lui ce se afla la volan…
Mama lui încă respira. Sunase cineva înainte să cobor eu lângă mașina pun mana pe telefon și sun și eu și întreb de un elicopter care ar trebui sa vină și să o salveze… La telefon sec…
– Nu avem elicopter…
Secundele treceau dureros de încet încercăm sa vorbesc cu ea să îi spuneam sa reziste. Nu știu și nu cred ca ma auzea respira greu dar am simțit ca trebuie sa o fac…
Într-un final sirenele se auzeau dar parca erau și ele triste ca nu pot face nimic.
Pompieri sunt și rămân niște eroi printre noi. Au făcut eforturi supraomenești… Dar astăzi nu a fost sa fie… Și ei au fost depășiți .
Șoferul de pe camionul repeta obsesiv…
-Am tras de volan până spre margine dar au venit în mine.
Era schimbat la fata și blocat de accident.
Astăzi am îmbătrânit minim 10 ani și pentru prima oara m-am simțit neputincios… Am pierdut o luptă la care nu aveam sorți de izbândă…
Viața este un drum spre moarte de la primul strigăt până la ultima răsuflare.”, a scris Victor Maftei, pe pagina sa de Facebook.

sursa: Victor Vuk, Facebook

În acest caz, polițistii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și umează să stabilească cum s-a produs accidentul.


CITESTE Accident groaznic în județul Galați: un copil de un an și părinții lui și-au pierdut viața

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here