Un parc a fost finalizat în Sectorul 5 în 30 de zile

Inaugurarea Parcului Arbănași din Sectorul 5
Inaugurarea Parcului Arbănași din Sectorul 5

Primarul Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, a inaugurat un nou parc pe strada Arbănași. În urmă cu o lună, edilul i-a întrebat pe locuitorii din zonă dacă ar bine ca un teren de aproximativ 4.500 de metri, dintre blocuri, să se transforme într-un parc.

Până atunci, terenul era lăsat în paragină, neîngrijit și plin de vegetație necontrolată. Mai mult, erau mulți care aruncau deșeuri la întâmplare, iar unii au ridicat construcții abuzive.

După consultări cu cetățenii s-a stabilit că ar fi bine să se facă un parc și să se amenajeze locuri de parcare. După 30 de zile, lucrările au fost finalizate, iar acum, cei din zonă, atât copiii, cât și adulții, au la dispoziție un parc modenr și o parcare.

Parcul dispune în prezent de un loc de joacă pentru copii, un spațiu cu aparate de fitness, un teren de fotbal/baschet, precum și de un spațiu de relaxare în care s-a amplasat mobilier stradal, s-au plantat mai mulți copaci și s-a montat o fântână arteziană. De asemenea în zonă s-au amenajat nu mai puțin de 43 de locuri noi de parcare.

„Povestea Arbănași a prins contur în 30 de zile! Vreo 72 de ore ne-a luat pâna când am pregătit terenul! Apoi… a fost zgomot de buldozere, pickamere, lopeți, fiare, pietre, mașini, oameni… Să-mi iertați disconfortul, doamnelor, domnilor! Cum a ieșit lucrarea… știu bine oamenii locului, oamenii poveștii!”, a precizat Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.