Un nou val de aer polar lovește România

FOTO: Franz26/Pixabay.com
FOTO: Franz26/Pixabay.com

Ninsorile pun stăpânire pe aproape toată țara. Temperaturile minime vor coborî sub minus 10 grade Celsius, apoi masa de aer polar se va intensifica în toate regiunile.

„Duminică, o masă de aer polar care va reduce semnificativ temperaturile în toată țara, însă scăderea se va resimți începând de sâmbătă noapte în zonele intracarpatice. Minimele vor coborî sub minus 10 grade Celsius, apoi masa de aer polar se va intensifica în toate regiunile, vremea va deveni geroasă în special în jumătatea de vest a țării. Astfel că valorile minime vor fi cuprinse între minus 10 și sub minus 10 grade Celsius, probabil să coboare spre minus 20 în depresiuni din Transilvania”, a explicat meteorologul Alina Șerban, la Digi24.

Potrivit sursei citate, de duminică până miercuri temperaturile maxime vor fi negative în majoritatea regiunilor și vor fi cuprinse între minus 8 grade în depresiuni până la 0 grade – 1 grad Celsius în zone din sud.

„Vor fi valori mai scăzute chiar și decât ar trebui să avem acum. Masa de aer rece vine cu precipitații în toată țara: ploaie, lapoviță și ninsoare, dar se vor transforma în ninsoare în toată țara. Se va depune strat de zăpadă mai consistent la munte, unde deja a nins și va continua să ningă”, a mai spus Alina Șerban.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here