Un nou termen avansat de PMB pentru Penetraţia Splaiul Independenţei-Ciurel-Autostrada A1

Splaiul Independenţei

Primăria Capitalei afirmă că Penetraţia Splaiul Independenţei-Ciurel-Autostrada A1 Bucuresti – Piteşti a fost făcut prost de la început și susține că va fi gata în noiembrie.

Reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti au transmis un punct de vedere după ce Asociaţia Pro Infrastructură a afirmat că la Pasajul Ciurel lucrările înaintează ”cu viteza melcului”.

Potrivit reprezentanţilor PMB, Penetraţia Splaiul Independenţei-Ciurel-Autostrada A1 Bucuresti – Piteşti este un proiect început în urmă cu mai mulţi ani, care atunci când a fost preluat de actuala administratie era complet blocat. ”La nivelul PMB s-a constituit un grup de lucru care a revizuit întregul proiect, plăţile restante către constructor au fost efectuate şi s-au prevăzut bani în buget pentru ca lucrarile să poată continua. Proiectul initial a fost facut prost, nefiind luate in calcul o serie de retele edilitare care  trebuiau deviate pentru ca lucrarile sa poata continua. Nici retelele RATB de pe amplasamentul lucrarii nu au fost prinse in proiect, in acest moment reprezentantii regiei lucrand la devierea acestora”, precizează reprezentanţii PMB.

Potrivit acestora, termenul de finalizare a obiectivului de investitii asumat inițial de către constructor a fost decalat  și din cauza lucrărilor suplimentare care au vizat descărcări arheologice care au durat mai mult decât era previzionat. ”În acest moment PMB  a obtinut avizul de la Ministerul Culturii privind descarcarea arheologica, iar constructorul a inceput lucrarile la canalizarea pluviala si alimentare cu apa, dar si la noul traseu al conductelor de apa industriala Cet Grozavesti. De asemenea, s-a semnat incredintarea catre ENEL pentru relocarea si devierea retelelor electrice din zona”, ami spun reprezentanţii municipalităţii.

Aceştia anunţă că  termenul estimat de constructor pentru finalizarea nodului rutier este noiembrie 2018. PMB mai precizează că , avand in vedere vechimea documentatiei pe baza căreia a fost atribuită lucrarea și problemele identificate pe parcursul desfășurării lucrărilor, a fost analizată adoptarea unei noi solutii de realizare a tronsoanelor 2 si 3 ale acestui obiectiv, in concordanta si cu prevederile PMUD Bucuresti- Ilfov.

”Astfel, in urma grupului de lucru format la nivelul Primariei Municipiului Bucuresti cu reprezentanti ai proiectantului si reprezentanti ai Primariei Sector 6, s-a stabilit un nou traseu in imediata vecinatate, minim invaziv in privinta exproprierilor si implicit a costurilor acestora, iar acest proiect va fi integrat in PUZ-ul coordonator Sector 6”, mai spun oficialii PMB.

CITEȘTE și VIDEO Asociația Pro Infrastructură: lucrări cu viteza melcului la penetraţia Splai-Ciurel- A1

 

LĂSAȚI UN MESAJ