Un nou lot de 697.320 doze de vaccin Pfizer sosesc luni

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anuntă luni în România se va ajunge la un total de 6,5 milioane de doze Pfizer-BioNTech recepționate.

697.320 doze de vaccin Pfizer sosesc luni

„Pe 10 mai, România va primi o nouă tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 697.320 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană. Ele vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Totodată, o parte din tranşa aferentă Centrului Regional Timişoara va sosi pe cale terestră”, se arată într-un comunicat CNCAV.

Cum se face transportul

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare. Inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă, potrivit digi24.ro.

„Procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite la Centrul Național de Stocare București: 42.120 doze, Centrul Regional de Depozitare Brașov: 81.900 doze, Centrul Regional de Depozitare Cluj: 93.600 doze, Centrul Regional de Depozitare Constanța:93.600 doze,Centrul Regional de Depozitare Craiova: 81.900 doze, Centrul Regional de Depozitare Iași: 152.100 doze, Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 152.100 doze”

4.735.407 de doze Pfizer au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Până duminică, România a recepţionat 5.820.029 doze de vaccin produse de compania Pfizer, 4.735.407 de doze au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei. Cu cele care vor sosi luni, România va depăși 6,5 milioane de doze de Pfizer-BioNTech primite.

Ce doze de vaccin se vor folosi în centrele de vaccinare

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare. Pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare.Sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here